Lavkarbo firkløverkake (glutenfri)

Lavkarbo firkløverkake med super digg kremost frosting med sjokolade og kaffe smak. Denne sukkerfrie og glutenfrie kaken kommer du garantert til å imponere med. Firkløverkaken er skikkelig saftig og god. Kaken inneholder valnøtter, som er det som skiller denne kaken fra en vanlig sjokoladekake. Dersom du ønsker å lage en ordinær sjokoladekake eller Brownie kan du selvsagt lage denne kaken uten valnøtter. Ønsker du å lage Brownie tar du bare kaken ut av ovnen før den er helt gjennomstekt. Dette sjekker du enkelt med en bakepinne eller kniv.

Du kan også lage kaken uten topping og for eksempel servere firkløverkaken med krem eller hjemmelaget vaniljeis, som du finner oppskrift til her. Firkløverkaken smaker også veldig godt sammen med friske bær og med kokosmasse på toppen av frostingen.

  • Stykker: 10-12
  • Tid: 40 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser firkløverkake
  • 3 egg
  • 100 gram tagatesse (søtning)
  • 1 ts flytende vaniljeekstrakt
  • 60 gram mandelmel
  • 20 gram kakaopulver
  • 0.5 ts Himalaya salt eller vanlig salt
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 100 gram smør
  • 100 gram sukkerfri sjokolade
  • 1 ss sterk kaffe
  • 3 ss kremost
  • 50-75 gram valnøtter
Ingredienser frosting
  • 4 ss romtemperert smør
  • 5 ss romtemperert naturell smøreost
  • 5 ts tagatesse (søtning)
  • 2-3 ts kakaopulver (smak deg frem)
  • 0.5 ts flytende vaniljeessens
  • 1-2 ss sterk og varm kaffe/espresso (smak deg frem)
  • 1 klype Himalayasalt eller vanlig salt
Fremgangsmåte firkløverkake 
  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 180 grader.
  2. Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad. Dette gjør du ved å sette en bolle nedi en kasserolle med vann. Du trenger ikke mye vann, men nok til at det damper. Det er dampen som varmen bollen og som får smøret og sjokoladen til å smelte.
  3. Tilsett espresso/sterk kaffe oppi blandingen med smør og sjokolade.
  4. Bland sammen egg, tagatesse og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Pisk dette til eggedosis.
  5. Bland inn alt det tørre i eggedosisen og bland godt. Bland så inn smeltet smør og sjokolade. Tilsett til slutt kremost og rørt til en fin og jevn røre.
  6. Hakk ca. 50 gram valnøtter og hell i røren og bland dette godt inn. Spar noen valnøtter som du kan strø på toppen av røren før kaken skal inn i ovnen.
  7. Hell blandingen over i en smurt bakeform eller bruk bakepapir. Formen skal ha en størrelse på ca 20×20. Det er ikke så nøye hvilke størrelse formen har, så lenge du sjekke kaken underveis så den ikke blir for gjennomstekt eller for understekt. Dette sjekker du ved å stikke en kniv eller bakepinne ned i kaken. Dersom det klistrer seg kakerøre på pinnen eller kniven, er ikke kaken ferdig enda. Dersom du ønsker Brownie, kan du ta kaken ut når den er mer klissete enn en ordinær sjokoladekake.
  8. Stekes midt i ovnen i ca. 15-25 minutter. Avhengig av om du vil ha gjennomstekt firkløverkake eller Brownie.
Fremgangsmåte sjokolade frosting
  1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
  2. Smak til med ønsket mengde kaffe. Noen liker en sterkere kaffesmak på frostingen, her er det smak og behag som blir styrende.
  3. Vent til firkløverkaken er avkjølt før du sprer sjokoladefrosting over. Du kan enten spre dette over med en slikkepott eller så kan du sprøyte dette fint ut ved hjelp av en sprøytepose.
  4. Du kan gjerne pynte firkløverkaken med kokosmasse, friske bær og valnøtter.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search