
Ja takk, meld meg på (gratis)
Supersaftig firkløverkake – også glutenfri!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi laget oppskrift på firkløverkake som en av våre første kakeoppskrifter i 2020. Vi syntes firkløverkake er en glemt kake som fortjener å bli løftet frem. Vi har i den forbindelse gjort oppskriften enda bedre og enda enklere å lage med færre ingredienser.
Vi har også endret navn på kaken fra firkløverkake til supersaftig firkløverkake. Når du lager kaken kommer du til å skjønne hva vi mener med supersaftig.
Det som er unikt med firkløverkaken er hasselnøttene man finner i firkløversjokoladen. Vi har valgt å bruke hasselnøtter i både kakebunnen og i firkløverglasuren. Du finner forøvrig mange varianter av denne kaken på Internett og spillerommet er stort.
Vi håper du liker vår oppdaterte oppskrift på lavkarbo firkløverkake og setter pris på alle tilbakemeldinger, enten nederst på denne siden eller i våre sosiale medieprofiler @omlavkarbo på Instagram eller i vår Facebookgruppe, Lavkarbo med omhelse.no.
Kan vi inspirere deg med andre gode kakeoppskrifter? Du finner alle våre oppskrifter her.

LAVKARBO SUPERSAFTIG FIRKLØVERKAKE
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kakebunn
- 100 gram meierismør
- 4 egg
- 85 gram finesse bakesukker
- 100 gram romtemperert kremost naturell
- 80 gram mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 gram hakkede hasselnøtter
- 30 gram kakaopulver
- 2 ts fiberhusk (psyllium)
- 2 ts instant kaffepulver blandet i et par ss varmt vann
- 1 ts bakepulver
Firkløverglasur
- 75 gram meierismør
- 100 gram sukkerfri sjokolade
- 20 gram hakkede hasselnøtter
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Smelt smør i en kjele.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Bland inn smeltet smør og de øvrige ingrediensene til kakebunnen i eggedosisen.
- Legg bakepapir i en 25 cm brødform før du heller røren i formen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter.
Firkløverglasur
- Smelt smør i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen når smøret har smeltet og rør inn hakket sjokolade og hakket hasselnøtt. Rør til all sjokoladen har smeltet.
- Sett kremen i kjøleskap i ca. 30 minutter, slik at den blir fastere. Blir den for fast kan den stå litt i romtemperatur før du smører den på kaken.
- Vent til bunnen er avkjølt før du smører den med glasur.
Kjempegod og enkel kake, den blir en favoritt!
Hei. Jeg bare lurer på hvordan dere kommer fram til at hele kaken kun inneholder 26,6g karbohydrater?
Bare finesse bakesukker alene er jo 68g karbs i denne kaken.
Hei Svein. Finesse bakesukker inneholder nesten kun polyoler/sukkeralkoholer. Disse regnes ikke med i totalt karbohydratinnhold da de ikke tas opp i kroppen. Du kan lese mer om polyoler her: https://omhelse.no/sukkeralkoholer-polyoler/