Lavkarbo firkløverkake

Lavkarbo firkløverkake, «døds god» kake!

Denne sukkerfrie og glutenfrie kaken kommer du garantert til å imponere både deg selv og andre med. Firkløverkaken er skikkelig saftig og god.

Kaken inneholder valnøtter, som er det som skiller denne kaken fra en vanlig sjokoladekake. Dersom du ønsker å lage en ordinær sjokoladekake kan du selvsagt lage denne kaken uten valnøtter.

Du kan også lage kaken uten topping og for eksempel servere firkløverkaken med krem eller hjemmelaget vaniljeis, som du finner oppskrift til her. Firkløverkaken smaker også veldig godt sammen med friske bær og med kokosmasse på toppen av frostingen.

Lavkarbo firkløverkake

OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRI OG LAVKARBO FIRKLØVERKAKE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 262kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 6g | Fett: 23g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Firkløverkake

  • 100 gram meierismør
  • 100 gram sukkerfri sjokolade
  • 1 ss sterk kaffe
  • 3 egg
  • 100 gram finesse bakesukker evt. en annen søtning
  • 1 ts flytende vaniljeekstrakt
  • 60 gram mandelmel
  • 20 gram kakaopulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 60 gram valnøtter grovhakket
  • 3 ss kremost

Sjokoladekrem

  • 4 ss meierismør romtemperert
  • 5 ss kremost naturell romtemperert
  • 5 ts finesse bakesukker evt. en annen søtning
  • 3 ts kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukkr
  • 1 ss varm sterk kaffe/espresso

FREMGANGSMÅTE

Firkløverkake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad.
  • Tilsett espresso/sterk kaffe i blandingen med smør og sjokolade.
  • Pisk egg, søtning og vaniljeekstrakt til eggedosis.
  • Bland inn alt det tørre i eggedosisen før du tilsetter smeltet smør og sjokolade. Tilsett til slutt kremost og pisk til en jevn røre.
  • Hell blandingen i en smurt kakeform. Formen kan gjerne ha en størrelse på 20×20, men det er ikke så nøye hvilke størrelse formen har, så lenge du sjekke kaken underveis.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.

Sjokoladekrem

  • Pisk sammen alle ingrediensene i en bakebolle.
  • Smak til med ønsket mengde kaffe.
  • Vent til firkløverkaken er avkjølt før du smører sjokoladekrem utover kaken.
  • Pynte gjerne firkløverkaken med kokosmasse, friske bær og/eller valnøtter.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search