Lavkarbo supersaftig firkløverkake





Supersaftig firkløverkake – også glutenfri!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi laget oppskrift på firkløverkake som en av våre første kakeoppskrifter i 2020. Vi syntes firkløverkake er en glemt kake som fortjener å bli løftet frem. Vi har i den forbindelse gjort oppskriften enda bedre og enda enklere å lage med færre ingredienser.

Vi har også endret navn på kaken fra firkløverkake til supersaftig firkløverkake. Når du lager kaken kommer du til å skjønne hva vi mener med supersaftig.

Lavkarbo supersaftig firkløverkake

Det som er unikt med firkløverkaken er hasselnøttene man finner i firkløversjokoladen. Vi har valgt å bruke hasselnøtter i både kakebunnen og i firkløverglasuren. Du finner forøvrig mange varianter av denne kaken på Internett og spillerommet er stort.

Vi håper du liker vår oppdaterte oppskrift på lavkarbo firkløverkake og setter pris på alle tilbakemeldinger, enten nederst på denne siden eller i våre sosiale medieprofiler @omlavkarbo på Instagram  eller i vår Facebookgruppe, Lavkarbo med omhelse.no.

Kan vi inspirere deg med andre gode kakeoppskrifter? Du finner alle våre oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo supersaftig firkløverkake

Lavkarbo firkløverkake - supersaftig

5 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 kake (1 kake gir 14 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 267kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 8g | Fett: 21g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kakebunn

Firkløverglasur

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk en liten brødform (1,5 liter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Firkløverglasur

  • Smelt smør i en kjele. Skru av varmen på platen når smøret har smeltet og rør inn hakket sjokolade og hakket hasselnøtt. Rør til all sjokoladen har smeltet.
  • Sett kremen i kjøleskap i ca. 30 minutter, slik at den blir fastere. Blir den for fast kan den stå litt i romtemperatur før du smører den på kaken.
  • Smør glasur på kaken.

Kommentar

La gjerne kaken stå litt i romtemperatur før du serverer den slik at kremen blir myk. 

Viser 7 kommentarer
  • Lisbeth Legreid
    Svar

    5 stjerner
    Nydelig kake!

  • Karine Morelle
    Svar

    Kjempegod og enkel kake, den blir en favoritt!

    • Ann-Karin Svensli
      Svar

      Kaka ble veldig god og saftig, men kremen/glasuren ble ikke helt som forventet. Sikkert sjokoladen som ble for intens i smak, men kaka kan jo være veldig god med lavkarbo iskrem, fløteis, eller en annen krem på ei anna kake her på omhelse. Til denne kremen brukte jeg monster sjokolade, belgisk, den er jo litt vel stram i smak, kanskje bedre med en litt mildere sjokolade 😊 Uansett, kaken ble god 😋

  • Svein
    Svar

    Hei. Jeg bare lurer på hvordan dere kommer fram til at hele kaken kun inneholder 26,6g karbohydrater?
    Bare finesse bakesukker alene er jo 68g karbs i denne kaken.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search