
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo riskrem
Lavkarbo «riskrem» lager du enkelt med bare noen få ingredienser. Denne desserten har mindre enn 5 karbohydrater per 100 gram. Så her kan du kose deg med noe søtt, som har liten påvirkning på blodsukkeret.
Riskrem smaker godt sammen med friske bær eller rød saus. Du lager enkelt en jordbær eller bringebærsaus ved å koke opp frosne bær i en kjele. La bærene koke i noen minutter før du kjører de i en blender, til du får en jevn og fin saus.
Avkjøl sausen før du heller den over riskremen. Topp gjerne riskremen med hakkete mandler. Mandlene blir enda mer smaksrik dersom du steker de i en stekepanne, uten smør, i noen minutter på sterk varme. Da får nøttene en sterkere nøttesmak.
Riskremen på bildet er toppet med blåbær og mandler.
Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO RISKREM
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 3 ss finesse bakesukker eller annen søtning
- 0,5 ts vaniljepulver
- 400 gram cottage cheese
- Bær til topping
Fremgangsmåte
- Pisk kremfløte, søtning og vaniljepulver til krem.
- Tilsett cottage cheese i kremen.
- Du lager enkelt en jordbærsaus ved å koke opp frosne jordbær. La bærene koke i noen minutter. Bruk en blender eller lignende, til å lage en klumpfri saus. La sausen bli kald før du heller den over riskremen. Topp gjerne med valgfrie hakkede nøtter.