Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LAKRISSAUS

Skriv ut Pin
Tid: 5 mins
Antall: 4 porsjoner (4 porsjoner = 1 dl)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 61kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 1g | Fett: 5g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

Obs: er du glad i lakrissaus, lag dobbel porsjon!

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Rør om mens det koker.
  • Sausen skal kokes i ca. 5 minutter før den er ferdig.
  • Dersom du har sukkertermometer kan du gjerne bruke det. Men det går fint uten. Sausen er ferdig når den måler 100 grader, som tar ca. 5 minutter.
  • Lakrissausen stivner når den blir kald. Sett skålen du har sausen i, i vannbad med lunkent vann for å gjøre den flytende før du heller den på isen.

Kommentar

Server lavkarbo lakrissaus til det du måtte ønske. Sausen smaker himmelsk på hjemmelaget lavkarbo iskrem eller på hjemmelaget lavkarbo riskrem. Den kan også helles på sjokoladekake eller en annen kake du liker.