Tradisjonell Cæsarsalat med kylling, bacon, parmesan og lavkarbo krutonger!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Cæsarsalat er en klassisk rett som faller i smak hos de fleste. Salaten serveres med lunt kjøtt og ferske krutonger.
Cæsarsalat er i utgangspunktet en fin rett å bestille på restaurant dersom du ønsker å spise lavkarbo mat. Bare pass på at den ikke inneholder vanlige krutonger da de vanligvis er laget av lyst brød.
Cæsarsalat er enkelt og raskt å lage. For å gjøre dette enda mer lettvint har vi brukt tights.no sin dressing: Monster Zero Calories Cæsar Dressing. Dressingen er nydelig på smak og inneholder overraskende 0 kalorier.
Vi har laget lavkarbo krutonger av vår oppskrift på lavkarbo loff. Vi brukte en blanding av meierismør og olivenolje, og stekte brødet i stekepanne med salt, pepper og tørkede urter. Har du et annet brød kan du selvsagt bruke det. Krutongene kan også stekes i stekeovnen på ca. 200 grader i rundt 12 minutter.
Vi har forresten oppskrift på mange andre digge middager, som du finner her. Er du glad i salat finner du oppskrift på en god gresk salat her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO CÆSARSALAT
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Cæsarsalat
- Meierismør til steking
- 300 gram kyllingfilet
- 100 gram bacon
- 1 stk. hjertesalat
- 30 gram parmesan
- Monster Zero Calories Cæsar Dressing
Krutonger
- 4 skiver lavkarbo loff evt. et annet lavkarbo brød
- Meierismør
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Tørkede urter etter eget ønske
- 2 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
Cæsarsalat
- Skjær kyllingfileten i lange strimler. Krydres med salt og pepper. Stekes i stekepanne med meierismør. Stek bacon i samme stekepanne.
- Legg kjøttet til sides, slik at du kan lage krutonger i samme stekepanne, uten å vaske den. Skjær brødet i terninger. Stek i en blanding av meierismør og olivenolje. Skjær hvitløken i skiver og legg dette i stekepannen med brødet. Strø over salt, pepper og urter. Stekes til brødet får stekeskorpe.
- Riv hjertesalaten i grove biter og legg dette på fat. Legg over kylling, bacon, lavkarbo krutonger, skivet eller raspet parmesan og topp salaten med cæsardressing.