Lavkarbo frokost og lunch

Her finner du mange gode oppskrifter på lavkarbo frokost og lunch. Vi har supre lavkarbo alternativer på alt fra frokostblanding, rundstykker og knekkebrød til dalgona kaffe, mandelgrøt og smoothie.

Lavkarbo gjærbakst

Vi har også utviklet en egen metode for å lage luftige brød som er svært like på vanlige brød som er laget med hvetemel. Men selvsagt helt uten sukker og hvetemel. Vanligvis trenger gjær karbohydrater fra sukker for å aktiveres, slik at baksten hever.

Etter mye prøving og feiling har vi funnet ut hvordan vi kan få brød til å heve ved hjelp av gjær, uten å bruke karbohydrater. Det har vært en veldig spennende prosess, og resultatet har blitt veldig bra.

Med andre ord trenger du ikke lengre å savne skikkelig brød selv om du spiser lavkarbo. Nå kan du lage deg nydelig lavkarbo/keto frokost med ordentlig lavkarbo brød. Du kan lese om denne metoden her.  Du finner oppskrifter på nydelige bakst som er hevet ved hjelp av denne metoden via denne linken.

Noen tips

Dersom du spiser et lavkarbo basert kosthold for å slanke deg, men likevel har problemer med å gå ned i vekt, kan det være smart å for eksempel kutte ned på inntaket av nøtter og meieriprodukter.

I tillegg bør du kun spise når du er sulten, og spise til du er passelig mett. Under finner du en rekke sunne og næringsrike oppskrifter som passer fint til  lavkarbo lunch og frokost.

Det er de senere år publisert en rekke studier som viser at et lavkarbo kosthold er forenlig med god helse. Blant annet denne meta-analysen her.

Har du alvorlige sykdommer, som for eksempel diabetes, er det likevel svært viktig at du gjør endringer i kostholdet i samråd med din lege. Ved for eksempel diabetes kan en stor endring i kosthold føre til at du trenger endringer i blodsukkerregulerende medisiner. Vær obs på at lavkarbo kosthold kan føre til at du trenger mindre insulintilførsel. Samarbeid alltid derfor tett med helsepersonell. Denne nettsiden er ikke en erstatning for råd du får fra din lege.

Når det er sagt håper vi du nyter oppskriftene våre. Vi er også veldig takknemlig for tilbakemeldinger. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for oppdateringer.

Lavkarbo frokost bilde

Lavkarbo smoothie bowl er en nydelig lavkarbo lunch eller frokost som gir en næringsrik start på dagen!

Lavkarbo frokost og lunch

SØK ETTER LAVKARBO OPPSKRIFTER

Start typing and press Enter to search