Fantastiske suksesshistorier fra virkeligheten

Disse kvinnene har opplevd svært positive helseforbedringer og i mange tilfeller sluttet eller trappet ned på medisiner etter at de la om kostholdet til lavkarbo eller keto. Helseplagene inkluderer alt fra diabetes, cøliaki, høyt blodtrykk, kolesterolproblemer, PCOS og migrene til astma, energimangel, barnløshet, for mye og for lite søvn og mye mer.

NYHET:KETO UTEN MELKEPRODUKTER OPPSKRIFTSHEFTE Alle de 90 oppskriftene fra KetoUtenMelkeprodukter! Passer for lavkarbo og ketogent kosthold. Å utelate melkeprodukter kan også hjelpe på vektnedgang. LES MER   Gratis lavkarbo ukemenyer, gratis e-bok (oppstartsguide keto/lavkarbo), artikler, spesialtilbud, nyheter og tilbud før alle andre! Alt dette helt gratis på vårt nyhetsbrev. Påmelding her.

NYHET:KETO UTEN MELKEPRODUKTER OPPSKRIFTSHEFTE Alle de 90 oppskriftene fra KetoUtenMelkeprodukter! Passer for lavkarbo og ketogent kosthold. Å utelate melkeprodukter kan også hjelpe på vektnedgang. LES MER   Ketogent kosthold og type 1 diabetes Den beste måten å behandle diabetes på er å sørge for et stabilt blodsukker. Den store utfordringen er at det påvirkes av […]

Gratis lavkarbo ukemenyer, gratis e-bok (oppstartsguide keto/lavkarbo), artikler, spesialtilbud, nyheter og tilbud før alle andre! Alt dette helt gratis på vårt nyhetsbrev. Påmelding her.

NYHET:KETO UTEN MELKEPRODUKTER OPPSKRIFTSHEFTE Alle de 90 oppskriftene fra KetoUtenMelkeprodukter! Passer for lavkarbo og ketogent kosthold. Å utelate melkeprodukter kan også hjelpe på vektnedgang. LES MER   Hadde forhøyet kolesterol og fikk forskjellige råd fra forskjellige leger Skrevet av kostholdsveileder Birthe Storaker. Med en kolesterolverdi langt over gjennomsnittet møtte jeg tre leger, hvorav to ville […]

Lavkarbo førte til at Marit kunne føle seg som en kvinne igjen, samtidig som hun gikk ned i vekt. Marit veide 69 kg da hun var 20 år gammel. Hun økte gradvis i vekt og la på seg 51 kg på seks år uten at hun ante hvorfor.

Lisa var 38 år da hun kom til lege Sofie Hexeberg og slet med en rekke helseplager: Lavt blodsukker, langvarige forkjølelser, tørr hud, hodepine, svimmelhet, dårlig søvn, indre uro, humørsvingninger, oppblåst mage, forstoppelse, s øthunger og total mangel på energi. Alle disse plagene forringet livskvaliteten hennes betraktelig. Hun skjønte ikke hva som var galt, for hun ”spiste jo sunt og trente regelmessig”.

Tone (45) ble henvist til meg (lege Sofie Hexeberg) fra fastlegen med tanke på hjelp til vektreduksjon. Hun hadde hatt problemer med vekten siden ungdomsårene, og fikk svangerskapsdiabetes da hun gikk gravid andre gang.

Mari var lei av å mislykkes med dietter. Da hun begynte med lavkarbo raste hun ned 18 kilo. Mari Elena Kar (41) føler seg lettere i både kropp og hodet etter at hun startet med lavkarbokosthold for fire år siden. Bonusen er mye mer energi i det daglige og en 18 kilo lettere kropp.

Lena kontaktet Dr. Hexebergs klinikk, og vi avtalte at vi skulle ha telefonkonsultasjoner fordi hun bodde så langt unna. Hun fortalte at hun og mannen hadde prøvd å få barn i flere år uten å lykkes. Hun hadde vært hos gynekolog og fått beskjed om at hun hadde PCOS (Polycystisk ovariesyndrom) og at det var årsaken til problemet. Hun spiste norsk vanlig kost og hadde forsøkt Grethe Roede kurs.

Kirsten hadde en interessant jobb og likte å arbeide lange dager 6-7 dager i uken. Men døgnrytmen ble ofte snudd helt rundt, søvn ble det lite av, og hun spiste ukritisk alt som bød seg av godsaker på jobben, gatekjøkken, restauranter og hjemme. Kirsten er veldig flink til å lage mat og nyter gode måltider. Men hun har ikke vært like flink til å lytte til kroppens signaler. Det førte til at vekten gradvis økte til 110 kilo fordelt på 180 cm, og det meste av fettet samlet seg på overkroppen.

Anne på 50 år kontaktet Dr. Hexebergs klinikk og ønsket noen råd over telefonen. Over noen år hadde hun lagt på seg 16 kilo. 3 uker før kontakten hadde hun lagt om til et lavkarbokosthold og hadde kuttet ut poteter, ris, pasta, brød og rotgrønnsaker. Hun hadde også utelatt alle søtsaker, frukt og bær fra kosten.

Karin søkte hjelp hos meg da hun var 59 år gammel fordi hun var sterkt plaget av smerter i begge kneledd og hun lurte på om kostendring kunne hjelpe henne til å bli bedre. Hun var veldig søthungrig og hadde vanskelig for å avstå fra kaker og boller som hun stadig ble tilbudt hos familie og venner.

Marianne var 62 år da hun kom til konsultasjon hos meg fordi hun trengte hjelp til å redusere vekten. Hun hadde også et sterkt ønske om å slutte med medikamentet som hun brukte mot høyt blodtrykk. Det var mange overvektige i Mariannes familie og søsteren hadde også høyt blodtrykk. Da hun var i tyveårene drev hun mye med idrett og veide 67 kilo, men gradvis begynte vekten å øke. Hun hadde prøvd diverse slankekurer uten å lykkes.

Hva slags mat skal man spise når man har type 2 diabetes? Det er ikke enkelt for en diabetiker å finne ut av dette siden kostholdsrådene varierer utifra hvem som gir dem. Blodsukkeret mitt var jevnlig altfor høyt. Dette til tross for at jeg hadde et kosthold basert på sunne råvarer, laget mat fra bunnen av og svært sjelden spiste sukkerholdig mat. Jeg har hatt diabetes 2 i 5 år og har i lengre tid forstått at noe måtte gjøres for å få ned blodsukkeret etter måltider.

Ingeborg ble kvitt smertene, trappet ned medisiner og gikk ned i vekt ved hjelp av ketogen kost. Ingeborg var 65 år da hun kom til meg fordi hun trengte hjelp til vektreduksjon. Men mest av alt ønsket hun å bli kvitt de kroniske smertene hun hadde. Hun hadde i 10 år vært plaget med sterke muskel- og leddsmerter og hadde fått diagnosen fibromyalgi. Dette plaget henne dag og natt i en slik grad at hun måtte bruke mange smertestillende tabletter.

Start typing and press Enter to search