Fantastiske suksesshistorier fra virkeligheten

Disse kvinnene har opplevd svært positive helseforbedringer og i mange tilfeller sluttet eller trappet ned på medisiner etter at de la om kostholdet til lavkarbo eller keto. Helseplagene inkluderer alt fra diabetes, cøliaki, høyt blodtrykk, kolesterolproblemer, PCOS og migrene til astma, energimangel, barnløshet, for mye og for lite søvn og mye mer.

Cecilie fikk fem barn etter kostomlegging Dette er historien til en av våre følgere, Cecilie Kongevold. Takk for at du deler din historie, Cecilie. Mitt navn er Cecilie Kongevold, 41 år. Jeg ønsker å dele min historie for å gi andre håp og motivasjon til å gjøre det samme. Vi er mange på søken etter [...]

Hilde gikk fra dårlig helse og økonomiske problemer til en trygg fremtid med god helse Detter er den inspirerende historien til en av våre følgere, Hilde Gjertsen Wehler. Tusen takk for at du vil dele dine erfaringer med våre lesere. Hei. Mitt navn er Hilde, og jeg blir snart 59 år. I 2010 ble jeg […]

Vilde oppsøkte lege for å få hjelp til vektreduksjon Artikkelen er først produsert i Allers. Bilde: Illustrasjonsfoto. Vilde (20 år) oppsøkte meg for å få hjelp til å redusere vekten. Da jeg spurte om hun ellers var frisk, fortalte hun meg at hun for noen år siden hadde en betennelse på synsnerven, og året etter [...]

Ketogent kosthold og type 1 diabetes Den beste måten å behandle diabetes på er å sørge for et stabilt blodsukker. Den store utfordringen er at det påvirkes av veldig mye; aktivitet, hva vi spiser og drikker, følelser, sykdom, stress, reiser, søvn, medisiner, hormoner. Noe vi kan kontrollere bedre enn noe annet er hva vi velger […]

Kreft: nytter det å bidra selv? Av Øyvind Torp, spesialist i allmennmedisin. Forfatter av boka «Selvforsvar mot kreft» og «Selvforsvar mot overvekt». De fleste forskere og kreftleger har med tiden mistet troen på å finne «the magic bullet»- vidundermedisinen som en gang for alle skal kurere kreft. Kreftsykdom er mer komplisert og uforståelig enn man [...]

Hadde forhøyet kolesterol og fikk forskjellige råd fra forskjellige leger Skrevet av kostholdsveileder Birthe Storaker. Med en kolesterolverdi langt over gjennomsnittet møtte jeg tre leger, hvorav to ville at jeg skulle starte på kolesterolsenkende medikamenter, og en mente det var unødvendig fordi jeg ikke hadde noen andre ”risikofaktorer”. Det var interessant å erfare hvordan ulike […]

Lavkarbo førte til at Marit kunne føle seg som en kvinne igjen, samtidig som hun gikk ned i vekt. Marit veide 69 kg da hun var 20 år gammel. Hun økte gradvis i vekt og la på seg 51 kg på seks år uten at hun ante hvorfor.

Lisa var 38 år da hun kom til lege Sofie Hexeberg og slet med en rekke helseplager: Lavt blodsukker, langvarige forkjølelser, tørr hud, hodepine, svimmelhet, dårlig søvn, indre uro, humørsvingninger, oppblåst mage, forstoppelse, s øthunger og total mangel på energi. Alle disse plagene forringet livskvaliteten hennes betraktelig. Hun skjønte ikke hva som var galt, for hun ”spiste jo sunt og trente regelmessig”.

Tone (45) ble henvist til meg (lege Sofie Hexeberg) fra fastlegen med tanke på hjelp til vektreduksjon. Hun hadde hatt problemer med vekten siden ungdomsårene, og fikk svangerskapsdiabetes da hun gikk gravid andre gang.

Mari var lei av å mislykkes med dietter. Da hun begynte med lavkarbo raste hun ned 18 kilo. Mari Elena Kar (41) føler seg lettere i både kropp og hodet etter at hun startet med lavkarbokosthold for fire år siden. Bonusen er mye mer energi i det daglige og en 18 kilo lettere kropp.

Lena kontaktet Dr. Hexebergs klinikk, og vi avtalte at vi skulle ha telefonkonsultasjoner fordi hun bodde så langt unna. Hun fortalte at hun og mannen hadde prøvd å få barn i flere år uten å lykkes. Hun hadde vært hos gynekolog og fått beskjed om at hun hadde PCOS (Polycystisk ovariesyndrom) og at det var årsaken til problemet. Hun spiste norsk vanlig kost og hadde forsøkt Grethe Roede kurs.

Kirsten hadde en interessant jobb og likte å arbeide lange dager 6-7 dager i uken. Men døgnrytmen ble ofte snudd helt rundt, søvn ble det lite av, og hun spiste ukritisk alt som bød seg av godsaker på jobben, gatekjøkken, restauranter og hjemme. Kirsten er veldig flink til å lage mat og nyter gode måltider. Men hun har ikke vært like flink til å lytte til kroppens signaler. Det førte til at vekten gradvis økte til 110 kilo fordelt på 180 cm, og det meste av fettet samlet seg på overkroppen.

Anne på 50 år kontaktet Dr. Hexebergs klinikk og ønsket noen råd over telefonen. Over noen år hadde hun lagt på seg 16 kilo. 3 uker før kontakten hadde hun lagt om til et lavkarbokosthold og hadde kuttet ut poteter, ris, pasta, brød og rotgrønnsaker. Hun hadde også utelatt alle søtsaker, frukt og bær fra kosten.

Karin søkte hjelp hos meg da hun var 59 år gammel fordi hun var sterkt plaget av smerter i begge kneledd og hun lurte på om kostendring kunne hjelpe henne til å bli bedre. Hun var veldig søthungrig og hadde vanskelig for å avstå fra kaker og boller som hun stadig ble tilbudt hos familie og venner.

Marianne var 62 år da hun kom til konsultasjon hos meg fordi hun trengte hjelp til å redusere vekten. Hun hadde også et sterkt ønske om å slutte med medikamentet som hun brukte mot høyt blodtrykk. Det var mange overvektige i Mariannes familie og søsteren hadde også høyt blodtrykk. Da hun var i tyveårene drev hun mye med idrett og veide 67 kilo, men gradvis begynte vekten å øke. Hun hadde prøvd diverse slankekurer uten å lykkes.

Ingeborg ble kvitt smertene, trappet ned medisiner og gikk ned i vekt ved hjelp av ketogen kost. Ingeborg var 65 år da hun kom til meg fordi hun trengte hjelp til vektreduksjon. Men mest av alt ønsket hun å bli kvitt de kroniske smertene hun hadde. Hun hadde i 10 år vært plaget med sterke muskel- og leddsmerter og hadde fått diagnosen fibromyalgi. Dette plaget henne dag og natt i en slik grad at hun måtte bruke mange smertestillende tabletter.

Start typing and press Enter to search