lavkarbo bakst – Gjærbakst, boller, brød, kaker, cookies++

Stort utvalg lavkarbo bakst

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Savner du bakverk på lavkarbo kosthold? Det gjorde vi også. Men som du skal se, det er fullt mulig å bake god lavkarbo bakst.

Du må bytte ut en del ingredienser, men med gode oppskrifter og litt øving kan det faktisk bli veldig godt. Under oppskriftene kan du lese mer om lavkarbo baking, ingredienser og fremgangsmåter. De fleste ingrediensene som er spesielle for lavkarbo bakst kan du kjøpe hos tights.no

Lavkarbo bakst oppskrifter

Velg kategori eller bla ned for å se alle oppskriftene. Nyeste oppskrifter vises først.

  • (ALL LAVKARBO BAKST)
  • 17. MAI
  • BOLLER
  • BRØD
  • GJÆRBAKST
  • GLUTENFRI
  • HAVREFIBER
  • KAKER, SMÅKAKER & MUFFINS
  • KJAPPE SØTSAKER (5-10 MIN)
  • KJEKS & KNEKKEBRØD
  • LAKTOSEFRI
  • NØTTEFRI
  • PANNEKAKER
  • PIZZA
  • Reklame Tights
  • SAUS, DIPP & DRESSING
  • SJØMAT
  • TACO
  • UTEN EGG
  • VAFLER

Ingredienser til lavkarbo bakst

Før du setter i gang med å bake lavkarbo, trenger du å handle inn litt andre ingredienser som skal fungere som mel, enn det som typisk bruke i karbohydratrik mat. I lavkarbo bakst bruker vi gjerne ingredienser som:

Mandelmel

Mandelmel er laget av finmalte mandler og er naturlig glutenfritt og rikt på fiber. Mandler inneholder rikelige mengder vitaminer og mineraler, og er et mel som gir et langt sunnere bakverk enn ved bruk av hvetemel.

Mandler har også lav glykemisk indeks og vil derfor påvirke blodsukkeret i liten grad.

Mandelmel finnes i to ulike varianter, fettredusert mandelmel og vanlig mandelmel.

Disse variantene kan ikke erstatte hverandre da de har ulike egenskaper i bakst. Du kan også lage ditt eget mandelmel.

Fettredusert mandelmel

Fettredusert mandelmel har en mye større væskebindende egenskap enn mandelmel av malte mandler. Vær også obs på at mandelmel ikke kan erstatte hvetemel i lik mengde i bakst, og at mandelmel ikke har like god evne til å binde bakverk, som hvetemel.

Det kreves derfor for eksempel flere egg, eller tilsetning av havrefiber, i bakverk hvor mandelmel benyttes. Mandelmel og fettredusert mandelmel fås kjøpt i helsekostforretning eller i dagligvareforretning.

Kokosmel

Kokosmel er laget av tørket og fettredusert kokos. Kokosmel er ikke det samme som kokosmasse, da kokosmasse ikke vil trekke til seg like mye væske som kokosmel.

Kokosmel har en naturlig søt smak, og bidrar derfor til at man kan redusere mengden søtning i bakst hvor kokosmel er brukt.

Kokosmel fås kjøpt i helsekostforretning eller i dagligvareforretning.

Havrefiber

Havrefiber er ikke det samme som havremel eller havregryn. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater og er et reint fiberprodukt som ikke trekkes opp som næring i tarmen.

Havrefiber som ingrediens finner du i utallige amerikanske keto-oppskrifter. Her henger dessverre Norge litt etter, da dette er en fantastisk ingrediens i lavkarbo bakst.

Havrefiber fås kjøpt på tights.no eller på utenlandske nettsider, som for eksempel iherb.com. Vær obs på at matvarer som sendes til Norge vil få et ekstra momsgebyr.

Spør gjerne etter dette produktet på din lokale helsekostforretning. Når etterspørselen er stor vil flere selge produktet.

Lavkarbo kaker suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte er en av våre mest populære lavkarbo kaker. Finn din favoritt lavkarbo kake i listen under.

Lavkarbo gjærbakst

Lavkarbo gjærbakst med vår metode (omhelse-metoden) trenger noen ganger hjelp fra ulike typer fiber, for at den skal bindes tilstrekkelig sammen og for å hjelpe deigen å holde på luftboblene laget av gjær. Her er noen eksempler på slike ingredienser;

Xanthan gum, sukkeroefiber (fibrex), fiberhusk og pofiber bidrar til å binde væske i deigen, og vil også hjelpe deigen til å holde seg sammen.

Disse ingrediensene alene vil ikke klare å holde på luftboblene som gjæren danner under heving, men er i noen oppskrifter en viktig samarbeidspartner.

>>> Les mer om lavkarbo gjærbakst her

lavkarbo-bakst

Lavkarbo bakst. På bildet ser du lavkarbo gifflar (de er veldig gode!)

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search