Lavkarbo boller – glutenfri

Det er en glede å dele denne nydelige oppskriften på lavkarbo boller med dere. Så enkelt som dette har det aldri vært å lage boller. Bollene er skikkelig saftig og smaker som boller skal smake. Bolledeigen er hovedsakelig laget av mandelmel. Bollene har derfor en nøtteaktig smak. Deigen er fuktigere enn vanlig bolledeig, men fremdeles enkel å jobbe med.

Lavkarbo boller syntes vi passet supert med lavkarbo osteglasur og med kokos på toppen. Bollene lagres best i en plastpose, uten glasur. Så vent gjerne med å pynte bollene med glasur, til de skal spises.

Her har du en perfekt lavkarbo bolleoppskrift til fastelavensboller. Oppskriften er også glutenfri.

  • Antall: 7-8
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser lavkarbo boller
  • 50 gram smør
  • 2 egg
  • 2 ss kesam original
  • 2 ss Philadelphia ost
  • 200 gram mandelmel (ikke fettredusert) Klikk her for forslag.
  • 2 ss pofiber
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss Tagatesse (søtning kjøpes på helsekost)
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1,5 ts kardemomme
Ingredienser  glasur
  • 5 ss Philadelphia ost
  • 3 ts tagatesse (søtning kjøpes på helsekost)
  • 2-3 ts eggehvite
  • 1 klype økologisk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • kokosmasse
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 180 grader.
  2. Smelt smør.
  3. Visp sammen egg, kesam, Philadelphia ost og smør i en bakebolle.
  4. Tilsett alt det tørre og bland godt med håndmikser eller kjøkkenmaskin med eltetupp.
  5. Deigen skal være fuktigere enn en vanlig deig med hvetemel. Men den skal være så fast at du klarer å rulle boller i hendene dine. La deigen svelle i 5-7 minutter.
  6. Rull bollene i hendene og legg de på ett bakebrett med bakepapir. De hever til ca 1/3 størrelse, så du trenger ikke å lage de så store.
  7. Stekes på midterste rille i 15-20 minutter, avhengig av hvor store du lager bollene. Vi laget 7 boller med denne deigen og stekte de i 17 minutter.
  8. Glasur: Skill eggehviten og plommen. Bland alle ingrediensene i en skål. Begynn med 1 ts eggehvite og bland godt. Tilsett flere ts for ønsket konsistens. Når du får en fin konsistens på glasuren kan du helle den i en sprøytepose eller brødpose og klippe av tuppen på posen og sprøyte glasuren over bollene. Dryss over kokos til slutt.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search