Om oss

Omhelse.no ble startet av Robert Helle, som i dag driver nettsidene omlavkarbo.no og omhelse.no sammen med Stina Nilsen. De er begge spesialsykepleiere. Sammen har de selskapet Omlavkarbo DA.

Målet med omhelse.no er å spre kunnskap om god helse, hovedsaklig gjennom livsstilsendring og et naturlig sunt og tilpasset kosthold.

Innholdet på nettsiden, samt artikler og meninger rundt helse og kosthold representerer ikke nødvendigvis helsevesenets eller myndighetenes oppfatning, og er ment som informasjon. Alle lesere må ta selvstendige valg om livsstil og kosthold og på eget ansvar. Ved bruk av medisiner og sykdom vil vi oppfordre til å gjøre store endringer i kosthold og livsstil i samarbeide med helsepersonell. Disclaimer.

Eiere

 • Robert Helle
  Robert Helle Psykiatrisk sykepleier, webutvikler, daglig leder

  Robert er utdannet sykepleier med videreutdanning i rus og psykisk helse, vitenskapsteori og forskningsmetoder. Han er også utdannet coach og kursholder i Førstehjelp ved selvmordsfare og OPS (VIVAT).

  Robert jobber deltid som sykepleier og er ellers selvstendig næringsdrivende med omtrent 15 års erfaring fra utvikling av nettsider og online markedsføring.

  Daglig leder hos Omhelse og har hovedansvar for utvikling av digitale løsninger. Bidrar med fagkunnskap, utvikling av kostplaner, artikler, webutvikling og markedsføring. Grunnlegger av omhelse.no

 • Stina Natalia Nilsen
  Stina Natalia Nilsen Psykiatrisk sykepleier, Master i helsevitenskap, oppskriftsutvikler ansvar for våre oppskrifter ++

  Stina er forfatter av Ketokokeboken sammen med Sofie Hexeberg, samt medforfatter på en rekke kostplaner fra omlavkarbo.no. Hun er utdannet sykepleier ved universitetet i Agder, uteksaminert i 2009.  Hun har årsstudium i praktisk pedagogisk utdanning, uteksaminert 2014 og har videreutdanning i psykisk helsearbeid, uteksaminert i 2015, fra Høyskolen i Bergen. Hun har også Master i helsevitenskap ved Universitetet i Bergen, uteksaminert 2017.

  Stina har stor interesse for ernæring og har mange års erfaring med lavkarbo kosthold og utvikling av oppskrifter. Hun har ansvar for sosiale medie-profilene til omhelse.no, hun bidrar med fagkunnskap, artikler og har hovedansvar for alle våre oppskrifter.

Samarbeidspartnere

Vi samarbeider blant annet med Dr. Hexebergs klinikk. Sammen har vi utviklet flere kostplaner. Vi har også publisert en rekke artikler fra legene ved klinikken.

Du finner kostplanene her
Du finner artiklene her

 • Erik Hexeberg
  Erik Hexeberg Lege, Dr. med, Kostoldsekspert.

  Erik Hexeberg er lege, kostholdsekspert, gift med Sofie Hexeberg og partileder for det riksdekkende Helsepartiet og førstekandidat til stortingsvalget for Helsepartiet Akershus. I tillegg til en doktorgrad i «hvordan hjertet trekker seg sammen» har Erik også utdannelse innen økonomi, med en MBA, Master of business administration, fra Bedriftsøkonomisk institutt, BI.

  I 2010 åpnet han og hans kone Dr. Hexebergs klinikk. Med analyser av pasienters ulike prøver kunne de lage individuelle kostholdsplaner for den enkelte pasient. Sofie og Erik hjalp folk med overvekt, fordøyelseslidelser, kroniske betennelser, allergier og andre sykdommer og plager.

  Erik har hjulpet svært mange pasienter til et bedre liv ved hjelp av et kosthold som er tilpasset deres biologi. Han har sammen med sin kone holdt mange kurs og foredrag om kosthold.

  Erik har også vært engasjert i Kostreform for bedre helse. Han var leder av fagutvalget og leder fra 2014 til 2016.

  Erik bidrar med tekst og kvalitetssikring i forbindelse med utvikling av kostplaner, samt artikler for omhelse.no.

  Publikasjonsliste
  CV

 • Sofie Hexeberg
  Sofie Hexeberg Lege, dr. med, kostholdsekspert

  Foto: Caroline Roka

  Sofie Hexeberg er lege og bruker mat som medisin. Hun er kurs- og foredragsholder og driver Dr. Hexebergs klinikk sammen med sin mann Erik Hexeberg. Hun er også en av grunnleggerne av foreningen Kostreform for bedre helse.

  Sofie har blant annet publisert en rekke artikler i internasjonale og norske fagfellevurderte tidsskrift, og gitt ut tilsammen 10 lavkarbobøker, som har solgt over 155.000 eksemplarer. Hun er også aktiv i Helsepartiet, sammen med sin mann, Erik Hexeberg.

  Sofie bidrar med tekst og kvalitetssikring i forbindelse med utvikling av kostplaner, samt artikler for omhelse.no.

  Bøker
  Publikasjoner
  Drhexeberg.no

 • Anna Kathrine Ljøgodt
  Anna Kathrine Ljøgodt Lege, MSc Nutr. med - Master i ernæringsmedisin

  Anna Kathrine er lege med mastergrad i “Nutritional Medicine” fra University of Surrey i England og fullførte i den forbindelse et forskningsprosjekt på kosthold, antistoffer mot gluten og melkeprotein, samt gluten- og melkepeptider i urinen hos pasienter med ME sammenlignet med friske kontroller, med Dr Karl Ludvig Reichelt som en av veilederne.

  Anna Kathrine begynte tidlig å interessere seg for kosthold, allerede før hun begynte på medisinstudiet og ble forbauset over at legeutdanningen inneholdt såpass lite ernæringsvitenskap.

  Etter turnustjenesten, i 1990, reiste hun på studieopphold i USA og lærte om matvareintoleranse/allergi og betydningen av biokjemisk individualitet; at behovet for næringsstoffer og hva som er et optimalt kosthold kan variere mellom ulike personer på grunn av ulike gener, ulikt miljø og ulike helseutfordringer.

  I 1991 startet hun privat legepraksis og begynte å arbeide med mat som medisin. Hun erfarte raskt at svært mange pasienter fikk sin helsetilstand vesentlig forbedret ved å eliminere sukkerrik og sterkt bearbeidet, stivelsesrik mat og at matvareintoleranser ikke var uvanlig.

  Anna Kathrine har en brennende interesse for ernæring og livsstilsmedisin og sammenhengen mellom kostholdet og den viktige tarmbakteriefloraen, immunsystemet og hjernen m.m. og holder seg oppdatert med regelmessige litteraturstudier og deltakelse på kurs.

  Hun har også sett at kronisk stress kan ha vidtrekkende negative helsemessige konsekvenser og jeg har derfor utdannet seg til lærer og terapeut i MediYoga (medisinsk yoga for helsevesenet).

  Hennes eget kosthold er tilnærmet steinalderkosthold med høyt inntak av naturlig, sunt fett, mye grønnsaker/plantebasert mat og moderat inntak av gode proteinkilder.

  Anna Kathrine jobber ved Dr. Hexebergs klinikk og bidrar med artikler for omhelse.no.

  Les mer om Anna Kathrine:

  Drhexeberg.no
  CV

 • Birthe Storaker Kostholdsveileder (TMS)

  Birthe Storaker er utdannet kostholdsveileder ved TMS. Hun har lang erfaring fra ulike verv og roller relatert til lavkarbo kosthold. Hun har  jobbet mange år hos Dr. Hexebergs klinikk, skrevet artikler for Helsemagasinet vitenskap og fornuft, og vært redaktør og journalist for nettavisen Nye mat og Helse.

  Birthe har også har også vært leder for Kostreform i Oslo og Akershus. Hun  gitt ut to bøker om lavkarbo sammen med lege Dr Sofie Hexeberg.

  Birthe er ansatt hos Dr. Hexebergs klinikk og leverer artikler til omhelse.no

  Bøker
  Drhexeberg.no

 • Randi Snefjellå
  Randi Snefjellå Lege, spesialist i barne- og ungdomspsykiatri.

  Lege og spesialist i barne- og ungdomspsykiatri. Bruker mat som medisin.

  Randi har konsultasjoner i Sandvika mandag og fredag. Hun tar også digitale konsultasjoner og telefonkonsultasjoner.

  Timebestilling

 • Linda Tånevik
  Linda Tånevik Lege og akupunktør

  Linda tok legeutdanning i Ungarn. Hun har jobbet på medisinsk avdeling på Sørlandets sykehus, som fastlege, og jobbet 2 år på en klinikk i Afrika.

  Linda har hatt interesse for mat siden hun var ung. Hun har også utdannelse innen akupunktur. Kineserne bruker ofte mat som medisin, og dette var en inspirasjon for henne.

  Linda Tånevik tar konsultasjoner i Kristiansand tirsdager og onsdager. Hun tar også digitale konsultasjoner og telefonkonsultasjoner.

  Timebestilling

Start typing and press Enter to search