
Lavkarbo pannekaker – De tre beste oppskriftene på lavkarbo pannekaker
Har du lyst på noe søtt og salt sier du? Da garanterer vi at suget forsvinner etter at du har spist en av våre lavkarbo pannekaker med bacon, rømme og sukkerfritt syltetøy.
Vi har eksperimentert med flere oppskrifter på lavkarbo pannekaker, og er superfornøyd med resultatet. Vi har også valgt å inkludere en oppskrift fra en annen blogger, nettopp fordi den er veldig god. Her har du en presentasjon av våre favoritt lavkarbo pannekaker:
1. Lavkarbo pannekaker fra Max Minus
Det er ikke så ofte vi velger å legge ut andre sine oppskrifter, men vi synes Max minus fortjener kred for denne oppskriften på lavkarbo pannekaker. Disse pannekakene er også glutenfrie og har en fin og myk konsistens. De er svært næringsrike med innhold av blant annet cottage cheese og mandelmel.
Disse pannekakene er også ganske enkle å lage. Bare rør sammen alt og la det står så røren tykner litt. Vær obs at den skal være litt flytende, så spe gjerne med litt fløte om det er behov for det. Til søtning går det an å bruke en klype vaniljepulver, men det er ikke absolutt nødvendig.
Besøk gjerne Max minus sin blogg for å følge hens oppskrift med bilder. Du finner den her.

LAVKARBO PANNEKAKER FRA MAX MINUS
Skriv ut PinNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)



Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
- 4 egg
- 4 ss cottage cheese evt. rømme eller creme fraiche
- 4 ss fløte
- 1,5 ss mandelmel
- 1 ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 1 ts sukrinmelis evt. en annen søtning
- 1/2 ts kardemomme
- Meierismør til steking
FREMGANGSMÅTE
- Bruk en stavmikser til å blande sammen alt det våte, slik at klumpene i cottage cheesen knuses. Tilsett så de tørre ingrediensene og bland til en glatt røre.
- La røren svelle i ca. 10 minutter. Om den blir for tykk kan du spe med litt mer fløte eller vann, den skal være noenlunde rennende.
- Smelt smør i en stekepanne og stek på medium varme.
- Server lavkarbo glutenfrie pannekaker med ditt favoritt fyll.
2. Lavkarbo amerikanske pannekaker
Disse pannekakene er glutenfrie og sukkerfrie (som alle våre pannekaker), og er et skikkelig kosemåltid. Amerikanske pannekaker er litt mer luftige enn ordinære pannekaker. De er altså litt tykkere og litt mindre i diameter.

LAVKARBO AMERIKANSKE PANNEKAKER
Skriv ut PinNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)




Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
- 4 egg
- 130 gram cottage cheese
- 1 dl usøtet mandelmelk evt. vann
- 75 gram mandelmel ikke fettredusert
- 15 gram havrefiber
- 1 ts bakepulver
- 1 ss sukrinmelis evt. annen søtning
- 0,5 ts salt
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts eddik kan utelates, men gir litt ekstra heving
- 0.5 ts xanthan gum kan utelates, se kommentar
- Smør til steking
- Evt. bacon og bær til servering
FREMGANGSMÅTE
- Bland alle ingrediensene i en blender, helt til røren blir klumpfri. La røren svelle i et par minutter, før du begynner å steke.
- Smelt smør i en stekepanne. Pannekakene skal stekes på medium varme.
- Pannekakene skal være like små som lapper. Har du en stor stekepanne vil du ha plass til tre stk. av gangen i pannen. Hvis ikke steker du en eller to av gangen.
- Snu pannekakene når det kommer luftbobler på oversiden og du ser at røren er fast nok til at den kan snus.
Kommentar
3. Proteinpannekaker
Disse pannekakene er mer lik de vanlige pannekakene man er vant med i Norge. Dette er lavkarbo pannekaker med høyt proteininnhold. Perfekt for deg som trener, eller ønsker muskelvekst. Alle har jo sine preferanser når det gjelder pannekaker, så hva som er best er egentlig smak og behag. Vi synes alle oppskriftene er knallgode, og så er det fint å kunne variere litt fra gang til gang.

LAVKARBO PROTEINPANNEKAKER
Skriv ut PinNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)



Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
- Meierismør til steking
- 6 egg
- 300 gram crème fraiche evt. rømme
- 1 dl kremfløte
- 4 ts ekte majones
- 1 ts bakepulver
- 6 ss mandelmel ikke fettredusert
- 2 ss fiberhusk
- 1 ts kanel
- 0,25 ts salt
- 1 ts vaniljesukkr
FREMGANGSMÅTE
- Rør sammen alt det våte først i en bakebolle. Bland så inn alle de andre ingrediensene.
- Smelt smør i en stekepanne på medium temperatur.
- Lag små pannekaker/lapper, da det gjør det enklere å snu dem. Da får du også plass til to til tre pannekaker i stekepannen samtidig.
- Stekes i ca. 4 minutter på hver side, eller til de blir gylden.
- Stable pannekakene i høyden på et fat, slik at de bevarer varmen frem til servering. Med en gang de er ferdig stekt så kjennes de litt seige ut. De vil bli fastere hvis du lar de hvile i et par minutter før servering.
Kommentar
Pannekaker serveringstips
Alle disse pannekakene er selvsagt glutenfrie og helt uten hvetemel og raske karbohydrater. Glutenfrie pannekaker smaker ypperlig sammen med for eksempel bacon, bær og krem. For å gjøre det enda bedre anbefaler vi at du servere hjemmelaget lavkarbo iskrem til pannekakene. Oppskrift til hjemmelaget lavkarbo is finner du her.
Oppskriftene er så næringsrike at du fint også kan rulle de sammen med skinke og ost i, da har du et fullverdig måltid på 1-2-3.

Lavkarbo pannekaker med bacon og sukkerfritt syltetøy.
Andre oppskrifter
I tillegg til lavkarbo pannekaker har vi også en rekke andre oppskrifter. De finner du her.