Lavkarbo Pizza Margherita

Lurer du på hva du skal lage til middag og ønsker å imponere med en enkel lavkarbo pizza, anbefaler vi at du tester ut denne utrolig gode oppskriften på lavkarbo pizza Margherita.

Dette må være den enkleste versjonen av lavkarbo pizzabunn som noensinne er laget. Bunnen er tynn, som er en kontrast til fathead pizzabunn som er litt tykkere. Vi liker begge pizzaene like godt, men anbefaler denne bunnen når du ønsker en pizza uten for mye fyll. Er du en av de som elsker pizzaen proppfull av deilig fyll, vil vi anbefale fatheadbunn, som du finner oppskrift til her.

Vi serverte pizzaen med ruccola og hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift til her.

Lavkarbo pizza margherita kan brukes som basis for alle tomatbaserte pizzaer, og gjerne kombineres med bacon, skinke, pepperoni eller andre toppinger. Denne oppskriften på lavkarbo pizzabunn kan selvsagt også kombineres med hvit saus, istedetfor tomatsaus om du foretrekker det.

  • Pers: 2
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser tomatsaus
  • 4 ss olivenolje
  • 1 liten sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 halv rød chili
  • 1 dl rødvin (evt. 1 ss rødvinseddik)
  • 1 boks hakkede tomater
  • Salt/pepper/oregano
Ingredienser pizzabunn
  • 4 egg
  • 175 gram revet ost
  • 1 ts Himalayasalt (evt. vanlig salt)
Ingredienser topping
  • Tomatsaus
  • Revet ost
  • Ruccola
  • Gjerne pepperoni, bacon, skinke eller hva du måtte like
Fremgangsmåte tomatsaus
  1. Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
  2. Varm olivenolje i en kjele. Tilsette de finhakkede ingrediensene.
  3. Stek dette til løken blir blank. Du må røre underveis, for å hindre at hvitløken brenner seg.
  4. Tilsett rødvin eller rødvinseddik, hakkede tomater, salt, pepper og oregano.
  5. La det putre uten lokk slik at sausen tykner. La sausen putre mens du lager pizzabunnen. Tomatsaus blir bedre jo lengre den småkoker.
Fremgangsmåte pizzabunn
  1. Sett stekeovnen på 200 grader på over og undervarme.
  2. Bland egg, ost og salt godt sammen i en bolle.
  3. Fordel røren jevnt utover ett bakebrett, dekket med bakepapir. Røren dekker en langpanne.
  4. Bunnen skal forhåndsstekes i ovnen før du tar fyllet på. Stek bunnen i 15-20 minutter på midterste rille. Følg med og ta ut bunnen når den er blitt fastere og fått en mørkere farge.
  5. La pizzabunnen hvile i fem minutter før du tar på fyllet.
  6. Spre utover tomatsaus, topp med revet ost og strø over tørket oregano.
  7. Sett pizzaen inn i ovnen igjen på midterste rille og stek den i ca 10 minutter, til osten har fått en fin farge.
  8. Lavkarbo pizza Margherita serveres gjerne med ruccola og hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her.
Lavkarbo pizza margherita

Lavkarbo pizza margherita

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search