Keto/ lavkarbo pizza oppskrifter

Har du lyst å spise pizza, men samtidig holde et stabilt blodsukker? Har du lyst å kose deg med noe som forbindes med noe usunt, men som ikke trenger å være usunt? I så fall har vi flere lavkarbo/ keto pizza oppskrifter hvor du kan gjøre nettopp dette.

Vi har også laget en god variasjon av lavkarbo pizzabunn oppskrifter, slik at her bør alle finne noe til sin smak.

Du finner keto pizza som er laget med den tradisjonelle fathead-bunnen som hovedsakelig består av mozzarellaost, mandelmel og egg. Vi har også laget en fathead pizzabunn som er laget uten nøtter, for de som ønsker en nøttefri variant.

Vår fathead pizzabunn uten nøtter minner veldig om den tradisjonelle pizzabunnen som lages mye av i de norske hjem. På den ene pizzaen har vi brukt klassisk kjøttdeig og tomatsaus, for å gjøre denne pizzaen så typisk «norsk» som mulig.

Vi har også oppskrift til en nydelig lavkarbo pizzabunn for de som liker at pizzaen er supertynn. Denne bunnen er laget av ost og egg, og heter lavkarbo pizza margherita. Den passer ypperlig med kun tomatsaus og ost, eventuelt supplert med skinke, som f.eks parmaskinge, og gjerne ruccula salat.

For å lage en nydelig pizza trenger du også lavkarbo pizzasaus. Du finner også vår lavkarbo pizzasaus oppskrift på denne siden.

Du vil også finne ulike forslag til pizzafyll. Alt fra thai chicken, biffpizza, pizza med serranoskinke, pizza med avocadosaus, norsk hjemmelaget pizza, calzone, stromboli med flere.

Det er også mange som elsker dressing på pizzaen. Vi har oppskrift til ulike lavkarbo dressinger som du enkelt kan lage hjemme.

Vi er absolutt ikke ferdig å lage keto pizza, så her er det bare å følge med fremover for kommende pizzanyheter!

Lavkarbo hjemmelaget pizza

Lavkarbo pizza hjemmlaget stil!

Noen av våre favoritt lavkarbo pizza oppskrifter

Lavkarbo hjemmelaget pizza

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LANGPANNE PIZZA

Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 1 pizza (1 pizza beregnet til 2 personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1098kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 77g | Fett: 74g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pizzabunn

  • 70 gram havrefiber
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts xanthan gum (kjøpes i helsekostforretning)
  • 1 klype salt
  • 75 gram kremost
  • 175 gram mozzarella ost revet
  • 1 egg
  • 1 ss eplesidereddik

Pizzafyll og garnityr

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 300-400 gram kjøttdeig
  • 150 gram revet ost (gjerne 50/50 hvitost og cheddar)
  • 0,25 rød paprika strimlet
  • 0,25 grønn paprika strimlet
  • 0,25 rødløk strimlet
  • 1 champignon i skiver
  • Fersk basilikum

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland havrefiber, bakepulver, xantha gum og salt i en bakebolle.
  • Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
  • Tilsett egg, eddik og osteblandingen i bakebollen. Rør blanding raskt sammen, mens osten fremdeles er flytende, med miksmaster med eltekrok. Bruk hendene til slutt og kna deigen til en fast og jevn deig.
  • Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn. Rull opp en jevn kant ytterst i pizzadeigen. Deigen skal dekke ca. 2/3 av en langpanne.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 200 grader, midterste rille. Stek bunnen i ca. 8 minutter. Følg med underveis, den skal bli litt gylden.
  • La bunnen hvile i 5 minutter før du legger over fyllet.
  • Stek kjøttdeig og hell over pizzasaus slik at du får en tykk kjøttsaus.
  • Legg kjøttsausen i et tykt lag over pizzaen.
  • Strø over revet ost og resten av toppingen.
  • Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
  • Legg over fersk basilikum rett før servering.

Kommentar

Server gjerne lavkarbo hjemmelaget pizza med en god hjemmelaget dressing eller kebabdressing og en enkel salat.

Fathead biffpizza

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FATHEAD BIFFPIZZA

Skriv ut Pin
Tid: 1 hr
Antall: 2 porsjoner (2 porsjoner = 1 pizza)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1212kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 78g | Fett: 92g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Chilimarinade

  • 150 gram biffkjøtt strimlet
  • 0,5 rød chili finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss ingefær finhakket
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1.5 ss sitronsaft
  • 1.5 ss sesamolje

Fathead pizzabunn

  • 75 gram philadelphia ost
  • 150 gram mozzarellaost revet
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Pizzafyll og garnityr

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 150 gram ost revet (gjerne 50/50 hvitost og cheddar)
  • 0,25 rød paprika strimlet
  • 0,25 rødløk strimlet
  • 1 champignon i skiver
  • 1 vårløk i skiver
  • 4 cherrytomater i skiver
  • Fersk basilikum til servering
  • Limebåter til servering

FREMGANGSMÅTE

Chilimarinade

  • Start med marinering av kjøttet. Blande sammen alle ingrediensene til chilimarinaden og legger biffstrimlene i marinaden, enten i en bolle eller i en brødpose.

Fathead pizzabunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Rør godt og elt til en fast deig.
  • Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek den i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  • Ta den ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter.

Topping

  • Bre bunnen med pizzasaus. Strø over revet ost.
  • Topp osten med strimlet biffkjøtt, paprika, rødløk, skivet champignon, vårløk og cherrytomat.
  • Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.

Kommentar

 
 

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BLOMKÅLPIZZA MED VEGETARTOPPING

5 from 1 vote
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 1 pizza (1 pizza er nok til to personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 760kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 53g | Fett: 53g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pizzabunn

  • 300 gram blomkål 300 gram er ca. et lite blomkålhode
  • 2 egg
  • 200 gram mozzarella ost revet
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian (kan utelates)

Vegetartopping

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 100 til 150 gram ost revet
  • Paprika
  • Rødløk
  • Purre
  • Champignon
  • Pinjekjerner
  • Soltørket tomat
  • Pizzakrydder eller friske urter

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 250 grader.
  • Fjern stilken og bladene fra blomkålen. Rasp blomkålbukettene i et rivjern eller bruk en kjøkkenmaskin med blader til å kverne den til blomkålris.
  • Bland blomkålris, egg, mozzarellaost, salt og timian i en bolle. Legg bakepapir på et bakebrett. Bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt på bakebrettet. Bruk slikkepotten til å lage en jevn kant ytterst.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Du kan gjerne åpne døren to ganger underveis i steketiden, for å slippe ut damp.
  • La pizzabunnen få hvile i ca. fem minutter før du smører den med pizzasaus. Skru ned temperaturen i ovnen til 220 grader.
  • Legg over ost og topp den med grønnsaker. Hold gjerne litt ost igjen, som du kan legge over grønnsakene.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 10 – 12 minutter, til osten er gylden.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du forsyner deg.

 

OPPSKRIFT PÅ HVIT KETO PIZZA MED KARRIMARINERTE REKER

Skriv ut Pin
Tid: 50 mins
Antall: 1 pizza (1 pizza er nok til 2 personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1215kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 70g | Fett: 90g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pizzabunn

  • 70 gram havrefiber
  • 1 ss bakepulver
  • 1 toppet ts xanthan gum
  • 1 klype salt
  • 75 gram kremost
  • 175 gram mozzarella ost revet
  • 1 egg
  • 1 ss eplesidereddik

Karrimarinade

  • 1.5 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 lime saften
  • 0,5 ts sriracha saus eller sambal oelek
  • 2 ts rapsolje
  • 150 gram skrelte reker

Pizzasaus og fyll

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ts pesto (kan utelates)
  • 1 fedd hvitløk presset
  • 100 til 150 gram revet ost
  • 0,5 strimlet paprika
  • 1 sjalottløk i skiver
  • 1 vårløk i skiver
  • 4 cherrytomater i tynne skiver
  • Fersk basilikum og limebåter til servering

FREMGANGSMÅTE

Pizzabunn

  • Start med marinering av reker, slik at de får lagt i marinaden mens du lager pizzabunnen.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland havrefiber, bakepulver, xantha gum og salt i en bakebolle.
  • Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
  • Tilsett egg, eddik og osteblandingen i bakebollen. Rør blanding raskt sammen, mens osten fremdeles er flytende, med miksmaster med eltetupp. Bruk hendene til slutt og kna deigen til en fast og jevn deig.
  • Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn. Rull opp en jevn kant ytterst i pizzadeigen. Deigen skal dekke ca. 2/3 av en langpanne.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 200 grader, midterste rille. Stek bunnen i ca. 8 minutter. Følg med underveis, den skal bli litt gylden.
  • La bunnen hvile i 5 minutter før du legger over fyllet.

Pizzasaus og fyll

  • Lag hvit saus av creme fraiche, presset hvitløk og pesto. Du kan fint utelate pesto, dersom du ønsker færre ingredienser. Smør sausen utover pizzabunnen.
  • Dryss over ost og legg karrimarinerte reker og grønnsaker jevnt utover.
  • Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
  • Legg over fersk basilikum og limebåter, rett før servering. Har du mer igjen av den hvite pizzasausen er denne nydelig å bruke som dressing.

Her finner du oppskrift til vår supergode lavkarbo pizzasaus:

Lavkarbo pizzasaus

Her finner du oppskrift til våre hjemmelagde dressinger:

Salatdressing og kebabdressing.

Flere oppskrifter på lavkarbo og keto pizza

I tillegg til lavkarbo pizza har vi også en rekke andre oppskrifter. De finner du her.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search