Familiens favorittmiddag, pølsegryte!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo pølsegryte passer like godt til hverdags som til fest. Smaken er lett å like for både store og små. Denne oppskriften er en ny, forenklet men enda bedre versjon av vår gamle oppskrift på lavkarbo pølse stroganoff.
Når du skal velge pølse til gryten anbefaler vi deg å sjekke karbohydratinnholdet før du velger sort. Det er store variasjoner og noen pølser inneholder mye stivelse, mens andre er mer kjøttrike og har svært lavt karbohydratinnhold.
Sjekk at pølsen har under 5 gram karbohydrater per 100 gram, men gjerne enda lavere, og at kjøttprosenten er høy og gjerne over 75 %. Næringsinnholdet i oppskriften er regnet ut i fra Kolonihagen sin Bratwurst.
Du kan bruke de grønnsakene du foretrekker i den mengden du ønsker. Andre forslag er aspargesbønner, sellerirot-ris, blomkål, brokkoli etc.
Vi har brukt litt sambal olek i gryten for å gjøre den litt hot. Sukrin gold gir en lett sødme til sausen, men kan fint utelates.
Retten kan lages melkefri ved å erstatte kremfløte med kokosmelk, og meierismør med klarnet smør eller olje.
Vi serverte pølsegryten med sellerirotpuré. Du finner oppskrift på sellerirotpuré her. Gryten passer også fint til blomkålpuré eller andre typer grønnsaks puréer.
Server gjerne gryten med et enkelt lavkarbo brød, for eksempel lyse briks.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo pølsegryte
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 500 g pølse med høy kjøttprosent
- 150 g champignon
- 3 sjalottløk
- 1 gul paprika
- 0,5 grønn paprika
- 1 vårløk
- Meierismør eller olje til steking
- 100 g tomatpuré
- 2 dl kremfløte
- 2 dl vann
- 1 ss kyllingfond (fond og vann kan erstattes av kyllingkraft)
- 1 ts tørket timian
- 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
- 1 ts sambal olek (kan utelates)
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- Kutt pølsen i halvmåner, champignon i båter, sjalottløk i terninger, paprika i strimler og vårløk i tynne skiver.
- Varm smør i en gryte til medium temperatur og stek pølsen i et par minutter. Legg pølsen til side på et fat.
- Tilsett mer stekefett i gryten og stek champignon i fem minutter før du tilsetter de resterende grønnsakene. Surr tomatpuré sammen med grønnsakene i et minutt før du heller over de resterende ingrediensene, unntatt pølsebitene.
- Kok opp og la putre uten lokk i ca. 20 minutter. Rør om underveis.
- Tilsett pølsebitene når sausen har fått en tykkere konsistens. La koke i noen minutter til før pølsegryten er klar for servering. Smak til med salt og pepper.
Nydelig pølsegryte. Masse gode smaker. Anbefales på det varmeste. 👍