Lavkarbo kjøttgryte med champignon

Lavkarbo kjøttgryte med champignon

Dette er en smaksrik «pasta»-rett hvor pasta er byttet ut med squashspaghetti.

For å lage spaghetti av squash trenger du en spiralizer. Dette selges i de fleste butikker som selger kjøkkenutstyr. Har du ikke dette kan du lage spaghetti ved å kutte squash i tynne skiver med en ostehøvel for så å kutte skivene i strimler.

Squash kan alternativt byttes ut med finstrimlet sommerkål eller grønn spisskål. Stek kålen i smør til den blir mør, før du blander den med kjøttet.

Lavkarbo kjøttgryte med champignon. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo kjøttgryte med champignon. Foto, Aina Sjo.

Vi har brukt kjøttdeig av storfe i denne retten, men bruk gjerne kyllingstrimler eller biffstrimler. Lam vil også smake godt her.

Ønsker du inspirasjon til andre spennende middagsretter finner du det her.

Lavkarbo kjøttgryte med champignon. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo kjøttgryte med champignon

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 763kcal | Karbohydrater: 3,9g | Protein: 44g | Fett: 62g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 medium champignon
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 squash
  • 1 ss meierismør
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 0,5 ts tørket timian
  • 5-10 dråper tabasco evt. litt tørket chili
  • Salt og pepper
  • 15 g raspet parmesan
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Kutt champignon i skiver og sjalottløk i terninger. Finhakk hvitløk. Lag spaghetti av squash med en spiralizer eller kutt den i tynne strimler med en kniv.
  • Varm meierismør i en gryte eller stekepanne til medium varme. Stek champignon og sjalottløk til det blir mørt. Tilsett hvitløk og kjøttdeig, og stek videre til kjøttet er brunet.
  • Tilsett kremfløte, kyllingfond, hvitvinseddik, timian og tabasco. Kok opp og la putre til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Rør squashstrimlene inn i kjøttgryten rett før servering, eller legg dem rå på et fat og topp med kjøttsaus.
  • Server med raspet parmesan og basilikum etter ønske.

Viser 2 kommentarer
  • Mette
    Svar

    Jeg opplever at løk blir brent om den stekes først og kjøttdeig skal i etterpå. For å unngå dette må man steke på lavere temperatur og kjøttdeigen blir mer kokt enn stekt. Velger ofte å steke det hver for seg.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search