Lavkarbo kjøttgryte med champignon og shirataki spaghetti
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Slender chef diet spaghetti er det samme som shirataki spaghetti. Spaghettien er laget av planten konjakrot og inneholder hovedsakelig fibre fra planten. I Slender chef sin versjon er det tilsatt litt havrefiber for en litt fastere konsistene.
Shirataki spaghetti er svært fiberrik og vil dermed gi god metthetsfølelse. Spaghettien er kalorifattig og inneholder så lite som 15 kalorier per 100 gram. Det er ikke uten grunn spaghettien også går under navnet «diet spaghetti». Les gjerne mer om konjakrot i denne artikkelen Konjakrot – kostfiber som ikke gir blodsukkerstigning.
Tilberedning av shirataki spaghetti
Spaghettien ligger i en lake som har en litt spesiell lukt. Det er derfor viktig å skylle spaghettien godt før den tilberedes. Spaghettien har ingen smak i seg selv, og passer derfor best i retter med en smaksrik saus.
Det er noen som reagerer på konsistensen på shirataki spaghetti. Den er nemlig litt seigere og hardere enn ordinær spaghetti. Med rett tilberedning vil du likevel få et godt resultat. Vi anbefaler at du freser spaghettien godt i en tørr stekepanne, før du blander den inn i retten, slik at væske fra spaghettien dampes vekk.
Lavkarbo kjøttgryte med champignon
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 medium champignon
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- Meierismør til steking
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 1,5 dl kremfløte
- 1 ts kyllingfond
- 1 ts hvitvinseddik
- 0,5 ts tørket timian
- 5-10 dråper tabasco evt. litt tørket chili
- Salt og pepper
- 2 pakker shirataki spaghetti (Slender Chef 200 g per pakke) evt. squash spaghetti
- 15 g raspet parmesan
- Frisk basilikum
Fremgangsmåte
- Kutt champignon i skiver og sjalottløk i terninger. Finhakk hvitløk.
- Varm meierismør i en gryte eller stekepanne til medium temperatur. Stek champignon og sjalottløk til det blir mørt. Tilsett hvitløk og kjøttdeig, og stek videre til kjøttet er brunet.
- Tilsett kremfløte, kyllingfond, hvitvinseddik, timian og tabasco. Kok opp og la putre til sausen tykner.
- Skyll shirataki spaghettien lenge under rennende kaldt vann.
- Varm en stekepannen til medium/høy temperatur uten olje eller smør. Fres nudlene godt slik at vannet fordamper. Når nudlene er tørre er de klar. Rør nudlene inn i kjøttgryten.
- Ønsker du å bruke squash spaghetti lager du dette med en spiralizer. Rør squashstrimlene inn i kjøttgryten rett før servering.
- Smak til med salt og pepper. Server med raspet parmesan og basilikum etter ønske.
Jeg opplever at løk blir brent om den stekes først og kjøttdeig skal i etterpå. For å unngå dette må man steke på lavere temperatur og kjøttdeigen blir mer kokt enn stekt. Velger ofte å steke det hver for seg.
Det kan du gjerne gjøre 🙂