Lavkarbo sitronmousse med gelé
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo sitronmousse med sitrongelé er en delikat, luftig og frisk dessert. Oppskriften gir en perfekt balanse mellom syrlig og søtt. I oppskriften ble det brukt frysetørkede bringebær som tilbehør, men du kan også bruke feks. sitronmelisse eller revet sitronskall på toppen.
Denne lavkarbo desserten passer godt for deg som ønsker å spise en digg dessert som ikke gir høyt blodsukker.
Oppskriften på lavkarbo sitronmousse med gelé er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo sitronmousse med gelé
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2,5 dl kremfløte
- 200 g philadelphia kremost
- 120 g Crème fraîche eller seterrømme
- 4 ss sitronsaft
- 2-4 ss Finesse bakesukker
Topping
- 2 dl sitrongelé uten sukker (utblandet mengde)
- Frysetørkede bringebær valgfritt
Fremgangsmåte
- Bruk en håndvisp for å blande sammen kremfløte, kremost, crème fraiche, sitronsaft og søtning. Pisk til en glatt og fast krem.
- Del fyllet i middels store glass. La stå i kjøleskapet 1-2 timer.
- Kok opp gelé som anvist på pakken. Fyll toppen av glasset med geléen. La stå i et par timer til i kjøleskap til geléen er fast. Resten av geléen kan du helle i en skål og bruke som dessert en annen dag.
- Topp gjerne med frysetørkede bringebær, friske bær eller raspet sitronskall.