Den gode gamle «norske» langpannepizzaen i lavkarbo versjon
Lavkarbo hjemmelaget langpanne pizza, smaker likt som den tradisjonelle hjemmelagde pizzaen man lager med hvetemel. Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn.
Vi har kalt denne pizzaen for hjemmelaget pizza, fordi den minner veldig om den tradisjonelle norske pizzaen man finner på menyen i mange norske hjem på lørdagskvelden.
Denne pizzabunnen er glutenfri og nøttefri. Vi har basert deigen på fathead pizzabunn oppskriften, men byttet ut mandelmel med havrefiber. Det er også gjort noen andre endringer for å få en skikkelig god bunn. Vi syntes selv at pizzaen smaker nydelig og tror at denne vil falle i smak hos alle som liker pizza.
Med denne oppskriften får du en liten langpannepizza som er nok til to personer. Du kan gjerne doble oppskriften og fylle en stor langpanne. Da vil du også få en litt tykkere bunn.
Denne pizzaen er toppet med pizzasaus, kjøttdeig, rød og grønn paprika, champignon, rødløk, ost og fersk basilikum. Du kan selvsagt bruke det fyllet du liker. Vi har oppskrift på lavkarbo pizzasaus, som du finner her.
Vil du lage tradisjonell fathead-bunn med mandelmel, finner du oppskrift til det her.
Vi anbefaler hjemmelaget dressing til lavkarbo hjemmelaget pizza, som du finner oppskrift til her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette to fedd presset hvitløk i én boks med rømme.
Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.
Lavkarbo mini langpanne pizza
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Pizzabunn
- 70 g havrefiber
- 1 ts bakepulver
- 1 ts xanthan gum
- 1 klype salt
- 75 g kremost
- 175 g revet mozzarella
- 1 egg
- 1 ss eplesidereddik
Pizzafyll og garnityr
- Lavkarbo pizzasaus
- 300-400 g kjøttdeig
- 150 g revet ost (gjerne 50/50 hvitost og cheddar)
- 0,25 rød paprika strimlet
- 0,25 grønn paprika strimlet
- 0,25 rødløk strimlet
- 1 champignon i skiver
- Fersk basilikum
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Bland havrefiber, bakepulver, xantha gum og salt i en bakebolle.
- Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører.
- Tilsett egg, eddik og osteblandingen i bakebollen. Rør blanding raskt sammen, mens osten fremdeles er flytende. Bruk hendene til slutt og kna deigen til en fast og jevn deig.
- Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn. Rull opp en jevn kant ytterst i pizzadeigen. Deigen skal dekke ca. 2/3 av en langpanne.
- Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på midterste rille. Stek bunnen i ca. 8 minutter. Følg med underveis, den skal bli litt gylden.
- La bunnen hvile i 5 minutter før du legger over fyllet.
- Stek kjøttdeig og hell over pizzasaus slik at du får en tykk kjøttsaus.
- Legg kjøttsausen i et tykt lag over pizzaen.
- Strø over revet ost og resten av toppingen.
- Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
- Legg over fersk basilikum rett før servering.
Veldig god pizza
Kjekt å høre 👍