Lavkarbo sitrondrøm
Lavkarbo sitrondrøm er en syrlig dessert som passer for deg som er glad i smaken av sitron. Desserten har en nydelig balanse mellom det syrlige i sitronkremen, mot en knasende bunn. Her får du en kombinasjon av surt, søtt og knasende!
Det er brukt en kombinasjon av hasselnøtt og mandler i bunnen. Nøttene kan byttes med andre nøtter du liker. For å lage nøttefri bunn kan bruke pinjekjerner.
I sitronkremen er det brukt Sukrinmelis for å få lys farge på kremen, men Sukrin gold kan også brukes. I bunnen er det brukt Sukrin gold for å få en rundere smak på nøtteblandingen, men Sukrinmelis kan også brukes her.
Har du lyst å prøve en annen dessert som lages i porsjonsglass har vi også oppskrift på lavkarbo ostekake i glass, som du finner oppskrift til her.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo sitrondrøm
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sitronkrem
- 1,75 dl kremfløte
- 2 eggeplommer
- 0,5 sitron (saft, evt. litt sitronskall)
- 40 g Sukrinmelis eller Sukrin gold
- 30 g meierismør
- 100 g gresk yoghurt
Nøttecrunch
- 50 g mandler
- 15 g hasselnøtt
- 20 g meierismør
- 20 g Sukrin gold eller Sukrinmelis
- 1 klype salt
Til servering
- Sitronskall
- Mynteblader
Fremgangsmåte
Sitronkrem
- Bland kremfløte, eggeplommer, sitronsaft og søtning i en kjele. Varm opp blandingen på lav til medium varme til den når kokepunktet. La den småkoke i ca. 20 minutter, eller til blandingen har tyknet og har en konsistens som vaniljesaus.
- Når blandingen har fått ønsket konsistens sil blandingen, for å få bort eventuelle klumper. Rør inn smøret og sett sausen til avkjøling i romtemperatur.
- Når sausen er avkjølt, pisk inn gresk yoghurt. Smak til med mer søtning om ønskelig. Ønsker du en sterkere sitronsmak, kan du røre inn litt zest.
- Sett sitronkremen i kjøleskapet for å kjøle helt ned før servering.
Nøttecrunch
- Mal mandler og hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel.
- Rist nøttemelet i en tørr stekepanne på medium til høy varme i 2-3 minutter, til det begynner å få litt farge og duft.
- Rør inn smør, søtning og en klype salt, og fortsett å røre til smøret og søtningen har smeltet og blandingen er godt blandet. Avkjøl blandingen litt før montering.
Montering
- Fordel nøtteblandingen i glass eller serveringsskåler. Fordel sitronkremen over nøttebunnen i glassene.
- Sett glassene i kjøleskapet i 1-2 timer, slik at kremen blir fastere og smakene får satt seg.
- Topp gjerne med litt raspet sitronskall og friske mynteblader før servering.