Lavkarbo sitrondrøm





Lavkarbo sitrondrøm

Lavkarbo sitrondrøm er en syrlig dessert som passer for deg som er glad i smaken av sitron. Desserten har en nydelig balanse mellom det syrlige i sitronkremen, mot en knasende bunn. Her får du en kombinasjon av surt, søtt og knasende!

Det er brukt en kombinasjon av hasselnøtt og mandler i bunnen. Nøttene kan byttes med andre nøtter du liker. For å lage nøttefri bunn kan bruke pinjekjerner.

I sitronkremen er det brukt Sukrinmelis for å få lys farge på kremen, men Sukrin gold kan også brukes. I bunnen er det brukt Sukrin gold for å få en rundere smak på nøtteblandingen, men Sukrinmelis kan også brukes her.

Har du lyst å prøve en annen dessert som lages i porsjonsglass har vi også oppskrift på lavkarbo ostekake i glass, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Sitrondrøm uten tilsatt sukker

Lavkarbo sitrondrøm

4,75 fra 4 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 3 hours
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 374kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 7g | Fett: 37g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sitronkrem

  • 1,75 dl kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • 0,5 sitron (saft, evt. litt sitronskall)
  • 40 g Sukrinmelis eller Sukrin gold
  • 30 g meierismør
  • 100 g gresk yoghurt

Nøttecrunch

Til servering

  • Sitronskall
  • Mynteblader

Fremgangsmåte

Sitronkrem

  • Bland kremfløte, eggeplommer, sitronsaft og søtning i en kjele. Varm opp blandingen på lav til medium varme til den når kokepunktet. La den småkoke i ca. 20 minutter, eller til blandingen har tyknet og har en konsistens som vaniljesaus.
  • Når blandingen har fått ønsket konsistens sil blandingen, for å få bort eventuelle klumper. Rør inn smøret og sett sausen til avkjøling i romtemperatur.
  • Når sausen er avkjølt, pisk inn gresk yoghurt. Smak til med mer søtning om ønskelig. Ønsker du en sterkere sitronsmak, kan du røre inn litt zest.
  • Sett sitronkremen i kjøleskapet for å kjøle helt ned før servering.

Nøttecrunch

  • Mal mandler og hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel.
  • Rist nøttemelet i en tørr stekepanne på medium til høy varme i 2-3 minutter, til det begynner å få litt farge og duft.
  • Rør inn smør, søtning og en klype salt, og fortsett å røre til smøret og søtningen har smeltet og blandingen er godt blandet. Avkjøl blandingen litt før montering.

Montering

  • Fordel nøtteblandingen i glass eller serveringsskåler. Fordel sitronkremen over nøttebunnen i glassene.
  • Sett glassene i kjøleskapet i 1-2 timer, slik at kremen blir fastere og smakene får satt seg.
  • Topp gjerne med litt raspet sitronskall og friske mynteblader før servering.

4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search