Smaksrik og fyldig soppsuppe
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo kremet soppsuppe er en smaksrik og fyldig suppe, som gir god metthetsfølelse. Vi syntes det passet godt å strø gresskarkjerner over suppen før servering.
Kremfløte kan erstattes av fullfett kokosmelk for melkefri suppe. Skal suppen være vegetar bruker du grønnsakskraft eller grønnsaksfond istedenfor storfekraft.
Har du ferske urter for hånd, er det godt å strø over for eksempel, timian, koriander eller basilikum.
Lavkarbo kremet soppsuppe smaker også godt med lavkarbo brød. Vi har flere ulike brødsorter, som olivenbrød, kneippbrød, focaccia, med flere. Du finner våre brødoppskrifter her.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.
Lavkarbo kremet soppsuppe
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g sopp (velg type selv)
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss meierismør
- 3 dl kremfløte
- 3 dl storfekraft (evt. vann og storfefond eller grønnsaksfond)
- 3 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss hvitvinseddik
- 0,25 ts grovt pepper
- 0,25 ts tørket timian
Garnityr
- Gresskarkjerner
- Vårløk
Fremgangsmåte
- Skjær sopp i små båter, eller skiver. Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk.
- Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sopp og sjalottløk til det blir mørt. Fisk ut noen spiseskjeer sopp som du bruker til garnityr. Stek hvitløk i et par min med det andre.
- Tilsett kremfløte, kraft, soyasaus, hvitvinseddik, pepper og timian. Kok opp og la putre i ca. 20 min.
- Lag en jevn suppe med stavmikser eller i en blender. Du kan også servere suppen uten å jevne den med stavmikser.
- Strø over stekt sopp, gresskarkjerner og finsnittet vårløk før servering.