Smaksrik og næringsrik avokadosuppe
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo avokadosuppe er en super-digg suppe med perfekt suppekonsistens. Suppen er fyldig og kremet, slik de fleste foretrekker at en suppe skal være.
Suppen er en fullverdig LCHF – vegetarmiddag. Glutenfri er den også.
Vi serverte lavkarbo lyse rundstykker med smør til suppen.
Er du av typen som «spiser med øynene», er det mye kreativ du kan toppe suppen med for å få den til å se enda mer delikat ut. Prøv for eksempel å legge over avokadobåter, hvite eller svarte sesamfrø, paprikapulver, friske urter, tørket chili, ristede nøtter, gresskarkjerner osv.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo avokadosuppe
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 ss meierismør (evt. kokosfett eller ghee)
- 2 sjalottløk finhakket
- 1 fedd hvitløk raspet
- 0,5 rød chili finhakket (med eller uten frø, etter ønsket styrke)
- 2 avokado spisemodne
- 4 dl vann
- 2 dl kremfløte eller kokosmelk
- 1 ss kyllingfond
- 1 ss eplesidereddik evt. riseddik / hvitvinseddik
- 0,5 ts salt
- Pepper
Til servering
- Lyse middagsrundstykker
- Fersk kruspersille eller koriander
Fremgangsmåte
- Smelt fett i en kjele og stek løk til den blir blank. Tilsett hvitløk og chili, og la dette surre i kjelen i ytterligere ett minutt.
- Avokadoene deles i to, fjern steinen og bruk en skje til å ta ut avokadokjøttet. Legg dette i kjelen. Tilsett de øvrige ingrediensene. Bruk en stavmikser eller blender til å mose blandingen til en jevn og klumpfri suppe.
- Gi suppen et oppkok før du serverer den.
- Til servering kan du gjerne drysse over fersk kruspersille eller koriander, paprikapulver, diverse frø som svarte sesamfrø eller gresskarkjerner, og legg for eksempel over skivet avokado.
Knallgod og mettende suppe