Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus

Grillet kylling i jalapeñosaus, en skikkelig digg gryte!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus er en passe spicy gryte som vi nesten garanterer at alle vil like. Vi har brukt grillet kylling i denne oppskriften.

Jalapeño inneholder 2 500 – 10 000 scovillegrader, som er det målebarometeret man bruker for å skalere styrken på chili. Du kan lese mer om dette her.

Jalapeño er som oftest sterkere enn den røde eller grønne chilien man får kjøpt i norske butikker, men styrken varier. Rød chili har en styrke på ca. 5000 scovillegrader. I denne oppskriften har vi brukt en hel fersk jalapeño og syntes at styrken på retten ble medium sterk.

Du finner fersk jalapeno i matbutikker med bra frukt- og grønnsaksdisk, som Meny, eller i asiatiske butikker. Dersom du ikke får tak i fersk jalapeño kan du fint bruke syltet, som kan kjøpes på alle dagligvarebutikker.

Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo grillet kylling i jalapenosaus

Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 933kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 41g | Fett: 77g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 kyllinglår (ferdig krydret og grillet)
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 grønn paprika
  • 1 fersk jalapeño (evt. noen ss syltet jalapeño)
  • 200 g blomkål
  • 4 minimais
  • Meierismør til steking
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl vann
  • 100 g kremost naturell
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Riv kjøttet av beina og kutt i mindre biter. Behold skinnet, da dette gir god smak i gryten.
  • Kutt rødløk og paprika i små terninger og finhakk jalapeño. Kutt blomkål i små buketter og minimais i skiver.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek rødløk i noen minutter før du tilsetter paprika og jalapeño. Surr dette i noen minutter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. La putre i ca. 15 minutter, til grønnsakene er mør. Tilsett mer vann dersom du syntes gryten blir for tykk.
  • Smak til med salt og pepper.

Kommentar

Server kyllinggryten med en enkel salat og for eks. lavkarbo middagsrundstykker.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search