Lavkarbo pasjonsfruktfromasj





Lavkarbo pasjonsfruktfromasj, syrlig og søt dessert!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj er super godt. Dette er en enkel dessert som krever lite arbeid. Perfekt som dessert etter en god middag.

Pasjonsfrukt er en frukt vi har valgt å inkludere i små mengder i vårt lavkarbo kosthold. Pasjonsfrukt inneholder 5.8 gram karbohydrater per 100 gram, og inneholder faktisk færre karbohydrater enn jordbær. Du kan lese mer om pasjonsfrukt her.

Du bestemmer selvsagt selv hvor mange karbohydrater du vil innta per dag. Dersom du ikke ønsker å inkludere pasjonsfrukt i ditt lavkarbo kosthold, kan du for eksempel bytte den ut med ca. 50 gram bringebær.

Sjekk karbohydrat innhold i de fleste matvarer her.

Pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt

Husk at lavkarbo pasjonsfruktfromasj må stå i kjøleskapet i minimum to timer for å stivne før servering.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 hours 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 329kcal | Karbohydrater: 3,4g | Protein: 8g | Fett: 31g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 gelatinplater
  • 5 pasjonsfrukt (evt. 1-2 ekstra til topping)
  • 0,5 dl vann
  • 2 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 60 g Sukrinmelis
  • 0,25 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i 10 minutter.
  • Del tre pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet. Legg fruktkjøttet sammen med vann i beholderen til stavmikseren og pulser noen runder, slik at frøene og saften separeres. Hell blandingen gjennom en sikt og kast frøene.
  • Pisk bare egg til eggedosis.
  • Pisk kremfløte, søtning og vaniljepulver til krem.
  • Varm opp pasjonsfruktsaften i en kjele til medium temperatur. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør inn i den varme væsken.
  • Hell væsken fra kjelen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper. Bland deretter inn kremen. Smak deg gjerne frem til rett mengde søtning.
  • Fordel kremen i porsjonsskåler eller glass.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, frem til fromasjen er fast.
  • Pynt gjerne med pasjonsfrukt før servering.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search