Lavkarbo chiapudding med bringebær





Chiapudding med bringebær og friske bær, luksus frokost!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær.

Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk.

Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde et jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Chiafrø i mat

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik vi har gjort. Dette er en nydelig lavkarbo søtsak du kan nyte til frokost, lunsj eller kveldsmåltid.

Vi har toppet denne supersunne chiapuddingen med fruktkjøtt fra pasjonsfrukt, friske bringebær og blåbær, og en liten kvast sitronmelisse.

Andre topping forslag er kokosmasse eller lavkarbo frokostblanding, som du finner oppskrift på her. Prøv også med peanøtter og lavkarbo karamellsaus. Eller finn på din helt egen versjon.

Lavkarbo chiapudding med bringebær

Lavkarbo chiapudding med bringebær

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 3 hours
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 487kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 10g | Fett: 43g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Chiapudding

  • 3 ss chiafrø
  • 1.5 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 0.5 dl vann
  • 1 ts vaniljesukkr evt. noen dråper vaniljeekstrakt
  • 100 g frosne bringebær
  • 1 ss Sukrinmelis

Toppingforslag

  • Pasjonsfrukt
  • Bær
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Rist kokosmelken godt før du åpner den. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og vaniljesukkr i en skål eller boks.
  • La chiapuddingen stå i kjøleskap frem til den har tyknet. Minst tre timer, og helst over natten.
  • Lag bringebærsaus ved å varme fryste bringebær i en kjele. Tilsett sukrinmelis etter smak. Bruk en stavmikser til å lage bringebærsaus.
  • Rør godt i chiapuddingen før du legger pudding og bringebærsaus lagvis i serveringsglass. Toppes med for eksempel pasjonsfrukt, bringebær, blåbær og sitronmelisse.

Andre varianter av chiapudding

Viser 2 kommentarer
  • Janne Johansen
    Svar

    Kan man bruke en annen melketype? Feks lettmelk?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, du kan bruke den melken du ønsker. Den blir mer rennende og mindre kremet med lettmelk, men det går fint an å bruke det. Men lettmelk er ikke lavkarbo, dersom du ønsker en lavkarbo rett. Du kan for eksempel bruke usøtet mandelmelk eller kokosdrikk for en lavkarbo variant uten kokosmelk.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search