Lavkarbo plukkfisk med bacon

Lavkarbo plukkfisk med bacon, «fattigmannskost» til alle samfunnsklasser!

Lavkarbo plukkfisk er ikke en rett du spiser fordi du har dårlig råd. Denne retten spiser du fordi du har lyst på en skikkelig god fiskemiddag som er enkel å lage.

Plukkfisk er fra tidligere en rett man spiste mye i Norge fordi retten lages av billige råvarer samtidig som den smaker godt. Plukkfisk lages tradisjonelt med poteter og hvitsaus med hvetemel. Vi har laget en enda bedre versjon, og det er ikke en overdrivelse. Smak selv og fortell oss gjerne hva du syntes.

Vi har erstattet den hvitesausen med kremost, også har vi erstattet potetstappe med sellerirotpuré. To gode erstatninger som gjør denne fiskeretten keto-vennlig, og kan nytes av de som spiser et ketogent kosthold.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo plukkfisk

Lavkarbo plukkfisk med bacon

5 fra 11 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 692kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 56g | Fett: 45g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g sellerirot
  • 400 g torskefilet
  • 3 sjalottløk
  • 0,5 purre
  • 100 g baconterninger
  • 1 ss meierismør (til sellerirotpuréen)
  • 125 g kremost naturell
  • Muskat
  • Salt og pepper
  • Frisk gressløk eller kruspersille

Fremgangsmåte

  • Rens sellerirot og skjær i terninger.
  • Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann. Trekkes i ca. 10 minutter, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen, men la vannet være igjen. Legg ternet sellerirot i kjelen med fiskekraft og kok i ca. 10 minutter, til selleriroten er mør.
  • Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
  • Stek sjalottløk i en stekepanne med smør. Stek i 10 minutter, frem til løken blir blank og myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål og steke bacon i den samme stekepannen.
  • Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett smør, kremost, litt muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Bland løk og fisk inn i sellerirotpuré. Bland godt slik at fisken deles i mindre biter.
  • Server plukkfisken med enten finhakket gressløk eller kruspersille og sprøstekt bacon.

Viser 8 kommentarer
  • Eva Lian
    Svar

    Beste plukkfisken noensinne. Takk for nydelig oppskrift.

  • Inge
    Svar

    5 stars
    Beste plukkfisken noensinne!

  • Anne-Marie
    Svar

    Hei, og tusen takk for en super og informativ nettside, og særlig for de fine ukemenyene som gjør det mye lettere å leve lavkarbo. Når det gjelder denne oppskriften lurer jeg på om dere mener at selleriroten skal koke i fiskekraft? Mvh. Anne Marie

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Anne-Marie. Tusen takk for fin tilbakemelding. Ja den kokes i kraften fra fisken. Har gjort det klarere i oppskriften nå. Takk for tipset.

  • Reidun Oddny Holsæker
    Svar

    kan en printe ut oppskrifter fra om helse

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Reidun. Ja det kan du. Bare klikk på «skriv ut».

5 from 11 votes (10 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search