Lavkarbo mandelbar – saftig proteinbar med mandel, bringebær og sjokoladesmak!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne baren er saftig og har et seigt og godt tygg. Lavkarbo mandelbar er skikkelig enkelt å lage og inneholder få ingredienser. Gjør du det ekstra lettvint bruker du ferdigkjøpt mandelsmør.
Vi har brukt ferdigkjøpt mandelsmør i denne baren. Du kan også lage dette selv. Dette lager du ved å kjøre nøttene i en foodprosessor helt til mandlene slipper fettet og du får et rennende nøttesmør. Det tar ca. 10 minutter å lage mandelsmør.
Du kan bruke den sukkerfrie sjokoladen du foretrekker. Vi har brukt tights.no sin sukkerfrie sjokolade uten maltitol.
Både i baren og på toppen har vi brukt SunnRask Frysetørkede Bringebær. Ikke vær redd for at dette inneholder en stor andel karbohydrater. Bærene inneholder like mange karbohydrater som ferske bær, men konsentrasjonen blir større fordi vannet er fjernet og bærene blir lettere. Du skal bare bruke et par gram i hele oppskriften.
Foretrekker du smaken av peanøtt? Sjekk ut vår populære oppskrift på lavkarbo peanøttkonfekt.
Er du interessert i flere oppskrifter på godsaker som er rask å lage? Du finner alle våre godsaker som laget på under 10 minutter her.
På bildet under ser du mandelbaren avbildet sammen med Lavkarbo proteinbar; karamell, pekan og hvit sjokolade og Lavkarbo peanøttbar.
OPPSKRIFT PÅ MANDELBAR MED BRINGEBÆR
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Mandelfyll
- 100 g mandelsmør
- 6 frysetørkede bringebær knust
- 30 g fettredusert mandelmel
- 70 g SukrinSirup gold
- 1 ss vaniljesukkr evt. en annen søtning uten vanilje
Sjokoladetrekk
- 150 - 200 g sjokolade uten sukker
- 1-2 frysetørkede bringebær knust
Fremgangsmåte
Mandelfyll
- Bland alle ingrediensene til en jevn og fast masse. Smak deg frem til rett mengde søtning.
- Form til ønsket mengde barer og den størrelsen du foretrekker. Sett barene til kjøling i kjøleskap i 30 minutter, før du trekker de med sjokolade.
Sjokoladetrekk
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Legg bakepapir på et brett du får plass til i kjøleskapet. Dypp barene i smeltet sjokolade før du legger de på bakepapiret. Barene er enkle å løsne fra bakepapir når sjokoladen har stivnet.
- Dersom du ønsker mønster av sjokolade på baren heller du smeltet sjokolade i en brødpose, klipper av tuppen og sirkler dette over barene.
- Strø over knust frysetørket bringebær før du setter brettet i kjøleskapet.
- Barene er spiseklar når sjokoladen har stivnet.