Deilige lavkarbo sjokolade- og peanøttpletter!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Er du ute etter noe som er skikkelig enkelt å lage, men som samtidig slukker søtsuget? Da er kanskje dette akkurat det du trenger.
Lavkarbo peanøttpletter er noe så enkelt som salte peanøtter blandet med smeltet sjokolade. To ingredienser som passer perfekt sammen.
Vi har brukt Monster Lavkarbo Belgisk Melkesjokolade og syntes denne sjokoladen smaker skikkelig godt.
Du kan bruke den sukkerfrie sjokoladen du foretrekker. Prøv for eksempel Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade dersom du ønsker smaken av mørk sjokolade. Denne sjokoladen er også melkefri.
Visste du at næringsinnholdet i peanøtter varierer mellom de ulike produsentene? Du kan spare mange karbohydrater dersom du velger en produsent med lavt karbohydratinnhold.
Næringsinnholdet i peanøttene varierer ut ifra hvor de er høstet, hvilke sesong og hvilke vekstforhold planten har hatt. Produsenten behandler også nøtten på ulike måter, som vil påvirke næringsinnholdet.
Snack food og Luxus er to peanøttmerker som selges på Europris med lavt karbohydratinnhold. Disse inneholder under 5 gram karbohydrater per 100 gram.
Lavkarbo peanøttpletter
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 150 g sjokolade uten sukker (for melkefri bruk mørk monster sjokolade)
- 150 g salte peanøtter
- 40 g hvit sjokolade uten sukker (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Bland peanøttene inn i den smeltede sjokoladen.
- Legg et bakepapir på et skjærebrett som passer i kjøleskapet. Bruk en spiseskje og legg massen i sirkler på bakepapiret. Sett i kjøleskap i ca. én time.
- Dersom du ønsker hvit sjokolade over plettene smelter du hvit sjokolade over vannbad. Hell sjokoladen i en brødpose og klipp av tuppen. Sirkle sjokoladen over plettene og sett til kjøling igjen.
- Server når sjokoladen har stivnet.