Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

Stekt blomkålris med bacon og reker, er like godt som stekt ris, syntes vi!

Kanskje har du smakt stekt ris med kylling eller reker på kinarestaurant. Vi syntes stekt ris er skikkelig godt og har derfor laget en lavkarbo versjon av den kinesiske retten.

Det finnes mange versjoner av stekt ris. Noen tilsetter egg og kylling og bruker andre grønnsaker enn hva vi har valgt.

Vårt tips til deg er at du bruker de grønnsakene du har tilgjengelig. Det finnes ingen regler for hva som er riktig. Her er det dine preferanse som blir styrende.

Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

Noen grønnsaksforslag kan være minimais, bønnespirer, babygulerot og/eller aspargesbønner. Prøv også med for eksempel scampi istedenfor reker og svinekjøtt eller kylling. Stekt egg er også godt i denne retten.

Du finner blomkålris som erstatter for ris i denne retten. Blomkål er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en flott kilde til folat og kalium. Blomkål er også lavkarbo og innehodler så lite som 2.3 gram karbohydrater per 100 gram.

Blomkålris lager du enkelt ved hjelp av et rivjern. Du kan også kjøre blomkålen en runde eller to i en foodprosessor.

Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo middagsretter? Du finner mange flere oppskrifter her.  

Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 543kcal | Karbohydrater: 7,8g | Protein: 36g | Fett: 39g
Allergener
Fisk
Sesamfrø
Skalldyr
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g blomkål eller sellerirot
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 grønn paprika
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 150 g baconterninger
  • 2 ss olivenolje eller meierismør
  • 75 g edamamebønner uten belg
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts fish sauce (valgfritt)
  • 150 g pillede reker
  • Pepper
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Rens blomkål og rasp til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor. Kutt rødløk og paprika i små terninger. Finhakk hvitløk og chili.
  • Sprøstek bacon i en tørr stekepanne på medium/høy varme. Legg over i en skål.
  • Varm olje i stekepannen til medium varme. Stek rødløk i ca. 5 minutter. Tilsett blomkålris, paprika, hvitløk, chili, edamamebønner, soyasaus, sitronsaft, sesamolje og fish sauce. Stek i ytterligere 5 minutter.
  • Rør inn reker og stek videre et par minutter, til rekene er gjennomvarm. Smak til med pepper.
  • Dryss over finhakket kruspersille før servering.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search