Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

Ja takk, meld meg på (gratis)

Stekt blomkålris med bacon og reker, er like godt som stekt ris, syntes vi!

Kanskje har du smakt stekt ris med kylling eller reker på kinarestaurant. Vi syntes stekt ris er skikkelig godt og har derfor laget en lavkarbo versjon av den kinesiske retten.

Det finnes mange versjoner av stekt ris. Noen tilsetter egg og kylling og bruker andre grønnsaker enn hva vi har valgt.

Vårt tips til deg er at du bruker de grønnsakene du har tilgjengelig. Det finnes ingen regler for hva som er riktig. Her er det dine preferanse som blir styrende.

Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

Noen grønnsaksforslag kan være minimais, bønnespirer, babygulerot og/eller aspargesbønner. Prøv også med for eksempel scampi istedenfor reker og svinekjøtt eller kylling. Stekt egg er også godt i denne retten.

Du finner blomkålris som erstatter for ris i denne retten. Blomkål er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en flott kilde til folat og kalium. Blomkål er også lavkarbo og innehodler så lite som 2.3 gram karbohydrater per 100 gram.

Blomkålris lager du enkelt ved hjelp av et rivjern. Du kan også kjøre blomkålen en runde eller to i en foodprosessor.

Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo middagsretter? Du finner mange flere oppskrifter her.  

Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker

LAVKARBO STEKT BLOMKÅLRIS MED BACON OG REKER

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 minutes
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 375kcal | Karbohydrater: 9.5g | Protein: 31.7g | Fett: 22.1g
Allergener
Fisk
Skalldyr
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • Smør eller olje til steking (bruk olje for melkefri rett)
  • 100 gram strimlet bacon
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0.5 chili finhakket
  • 100 gram champignon strimlet
  • 100 gram rødløk i små terninger
  • 400 gram blomkålris
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts fiskesaus / fish sauce (kan utelates)
  • 1 krm pepper
  • 50 gram grønn paprika i små terninger
  • 150 gram pillede reker
  • 1 neve fersk kruspersille finhakket

Fremgangsmåte

  • Stek bacon i en stekepanne med litt smør eller olje. Tilsett hvitløk, chili, champignon og rødløk. Dette stekes i noen minutter.
  • Tilsett blomkålris, soyasaus, fiskesaus og pepper. Stekes i fem minutter før du tilsetter paprika og pillede reker. Stekes i ca. ett minutt, frem til rekene er varm.
  • Dryss over kruspersille før servering.


Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search