Stekt blomkålris med bacon og reker, er like godt som stekt ris, syntes vi!
Kanskje har du smakt stekt ris med kylling eller reker på kinarestaurant. Vi syntes stekt ris er skikkelig godt og har derfor laget en lavkarbo versjon av den kinesiske retten.
Det finnes mange versjoner av stekt ris. Noen tilsetter egg og kylling og bruker andre grønnsaker enn hva vi har valgt.
Vårt tips til deg er at du bruker de grønnsakene du har tilgjengelig. Det finnes ingen regler for hva som er riktig. Her er det dine preferanse som blir styrende.
Noen grønnsaksforslag kan være minimais, bønnespirer, babygulerot og/eller aspargesbønner. Prøv også med for eksempel scampi istedenfor reker og svinekjøtt eller kylling. Stekt egg er også godt i denne retten.
Du finner blomkålris som erstatter for ris i denne retten. Blomkål er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en flott kilde til folat og kalium. Blomkål er også lavkarbo og innehodler så lite som 2.3 gram karbohydrater per 100 gram.
Blomkålris lager du enkelt ved hjelp av et rivjern. Du kan også kjøre blomkålen en runde eller to i en foodprosessor.
Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo middagsretter? Du finner mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo stekt blomkålris med bacon og reker
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 chili
- 0,5 rødløk
- 0,5 grønn paprika
- 200 g blomkålris
- 100 g baconterninger
- Meierismør eller olje til steking
- 2 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts fish sauce (kan utelates)
- 150 g pillede reker
- Pepper
- 1 neve fersk kruspersille
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og chili. Kutt rødløk og paprika i små terninger. Rasp blomkål til blomkålris dersom du ikke har kjøpt ferdig raspet blomkål.
- Varm smør eller olje i en stekepanne til medium temperatur. Stek rødløk og bacon i ca. fem min. Tilsett hvitløk, chili, paprika, blomkålris, soyasaus, sitronsaft og fish sauce, og stek i ytterligere fem minutter.
- Rør inn reker og stek til de er gjennomvarm. Smak til med pepper.
- Dryss over finhakket kruspersille før servering.