Kyllingtallerken med hjemmelaget bretagnesaus!
Denne middagen er ikke bare enkel å lage, den er også veldig god. Sausen lages raskt og du trenger ingen spesialingredienser for å tykne sausen. Lar du den koke ned vil den tyknes uten hjelpemidler.
Vi har tilsatt blant annet rød pesto i sausen for å få den gode bretagnesmaken.
Vår oppskrift på lavkarbo bretagnesaus er både lavkarbo og glutenfri. Vær obs på at allergener som en anvist i oppskriften avhenger av hvilke type pesto du bruker.
Vi har brukt grønnsaker som vi syntes passer med kylling. Du kan bruke de grønnsakene du liker. Andre eksempler er brekkbønner, bambusskudd, minimais eller blomkål.
Du finner mange andre lavkarbo oppskrifter her.
Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bretagnesaus
- 2 dl kremfløte evt. kokosmelk eller plantefløte
- 1 ts kyllingfond
- 1 ts rød pesto
- 1 ts glutenfri soyasaus
- 0.5 ts paprikapulver
- Salt og pepper
Kyllingtallerken
- 400 g kyllingfilet
- Salt og pepper
- Paprikapulver
- Tørket persille
- Muskat
- Olivenolje eller meierismør til steking
- 300 g kål
- 150 g paprika (gjerne miks av flere farger)
- 100 g champignon
- 75 g rødløk
Fremgangsmåte
Bretagnesaus
- Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La koke i ca. 20 minutter, til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Kyllingtallerken
- Del kyllingfileten på langsiden, slik at du får tynne stykker. Tørk av filetene med et tørkepapir før du krydrer kjøttet med ønsket mengde krydder.
- Varm olje eller smør i en stekepanne. Stek filetene til de er gjennomstekt. Legg kjøttet til sides.
- Strimle grønnsakene før du steker de i samme stekepanne uten at den vaskes. Tilsett mer olje etter behov.
- Krydrer med det samme krydderet du brukte på kyllingfileten, unntatt muskat.
Fantastisk god rett. Faller i smak hos alle. En suksess i vår familie. Takk for gode oppskrifter. Er lett å leve lavkarbo ved hjelp av dere.
Tusen takk for veldig fin tilbakemelding 🙂
Laget denne på fredag. Den smakte veldig godt. Men var ikke mye saus igjen etter den var kokt . Neste gang bruker jeg hele boksen med kokosmelk.
Hei. Så kjekt at det smaker 😊👏 Det funker nok supert. 😊
Nydelig lavkarbomat. Takk for flotte oppskrifter!!
Denne var en positiv overraskelse. Smakene falt skikkelig på plass med denne sausen. Brukte kokosmelk(ikke lett), liten skvett fløte, og en mindre skvett vann for å gjøre kokosmelken mer flytende. Success.
Denne anbefales, fem av fem stjerner
Så kjekt å høre. Takk for tilbakemeldingen. Det er motiverende!
Så bra med nye oppskrifter- spennende 🥰 Trenger ny inspirasjon 😊
Bare hyggelig. SÅ kjekt at du setter pris på det!