Lavkarbo pesto med persille og basilikum, plukket i egen urtehage!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hjemmelaget lavkarbo pesto kan brukes til alt fra ekstra smak på brødskiven, på pizza, i en god brokkolisalat, i en god påleggs salat eller som topping på kjøtt eller fisk. Bruksområdet er stort.
Pesto er en ypperlig måte å konservere urtene og gi de lang holdbarhet i en annen form. Pesto kan stå lenge i en lukket beholder i kjøleskap eller fryses. Frys for eksempel pesto i isbitposer og ta opp en terning etter behov.
Kruspersille inneholder 1.6 gram karbohydrater per 100 gram. Persille er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin-C samt kalium. Den er også en kilde til vitamin-E, vitamin-K, kalsium og jern. Du kan lese mer om kruspersille her: Kruspersille | Bama.
Basilikum inneholder 1.2 gram karbohydrater per 100 gram. Hvis du bruker mye basilikum vil du nyte godt av at den er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), vitamin-K, jern, kobber og B-vitaminet folat. Den er også en kilde til vitamin-C, kalsium og magnesium. Du kan lese mer om basilikum her: Basilikum | Bama.
Pesto kjøpt i butikk inneholder ofte solsikkeolje. Solsikkeolje inneholder mye omega-6, som kan være usunt og betennelsesfremmende i store mengder. Vi bruker derfor extra virgin olivenolje i vår lavkarbo pesto.
Lavkarbo pesto med persille og basilikum
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 50 g pinjekjerner
- 40 g revet parmesan
- 40 g kruspersille
- 25 g basilikum
- 1 ts revet sitronskall
- 2 store hvitløksfedd
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1 sitron, saften
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Rist pinjekjernene på medium temperatur i en tørr stekepanne, for å få frem den gode nøttesmaken.
- Bland alle ingrediensene, unntatt sitron, salt og pepper, i en foodprosessor og bland til en jevn pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Hell på krukke og oppbevar i kjøleskap. Pestoen kan også fryses og tas opp etter behov.
*sitronsaft
Altfor dominerende sitronskall. Når det står : Ha eventuelt i mere sitronsaft, så tar du jo oppi safta av den første sitronen. Ødelagt.
Så kjedelig å høre! Takk for tilbakemeldingen. Vi skal gjøre det litt tydeligere i oppskriften at man kan smake seg frem til rett mengde.