Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Lavkarbo pesto med persille og basilikum, plukket i egen urtehage!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Hjemmelaget lavkarbo pesto kan brukes til alt fra ekstra smak på brødskiven, på pizza, i en god brokkolisalat, i en god påleggs salat eller som topping på kjøtt eller fisk. Bruksområdet er stort.

Pesto er en ypperlig måte å konservere urtene og gi de lang holdbarhet i en annen form. Pesto kan stå lenge i en lukket beholder i kjøleskap eller fryses. Frys for eksempel pesto i isbitposer og ta opp en terning etter behov.

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Kruspersille inneholder 1.6 gram karbohydrater per 100 gram. Persille er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin-C samt kalium. Den er også en kilde til vitamin-E, vitamin-K, kalsium og jern. Du kan lese mer om kruspersille her: Kruspersille | Bama.

Basilikum inneholder 1.2 gram karbohydrater per 100 gram. Hvis du bruker mye basilikum vil du nyte godt av at den er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), vitamin-K, jern, kobber og B-vitaminet folat. Den er også en kilde til vitamin-C, kalsium og magnesium. Du kan lese mer om basilikum her: Basilikum | Bama.

Pesto kjøpt i butikk inneholder ofte solsikkeolje. Solsikkeolje inneholder mye omega-6, som kan være usunt og betennelsesfremmende i store mengder. Vi bruker derfor extra virgin olivenolje i vår lavkarbo pesto.

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 10 minutter
Antall: 1 krukke (én krukke gir ca. 16 ss)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 ss | Kalorier: 89kcal | Karbohydrater: 0,6g | Protein: 1,6g | Fett: 8,9g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 50 g pinjekjerner
  • 40 g revet parmesan
  • 40 g kruspersille
  • 25 g basilikum
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 store hvitløksfedd
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 sitron, saften
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene på medium temperatur i en tørr stekepanne, for å få frem den gode nøttesmaken.
  • Bland alle ingrediensene, unntatt sitron, salt og pepper, i en foodprosessor og bland til en jevn pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Hell på krukke og oppbevar i kjøleskap. Pestoen kan også fryses og tas opp etter behov.

Viser 3 kommentarer
  • Anne
    Svar

    *sitronsaft

  • Anne
    Svar

    Altfor dominerende sitronskall. Når det står : Ha eventuelt i mere sitronsaft, så tar du jo oppi safta av den første sitronen. Ødelagt.

    • Svar

      Så kjedelig å høre! Takk for tilbakemeldingen. Vi skal gjøre det litt tydeligere i oppskriften at man kan smake seg frem til rett mengde.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search