Lavkarbo pølsebrød

Lavkarbo pølsebrød til hverdags og fest

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Pølse er blant verdens eldste former for prosessert mat, og er nevnt i Odysseen av Homer helt tilbake på 800-tallet før kristus.

Byen Frankfurt i Tyskland får vanligvis æren for å ha funnet opp frankfurteren. Ikke alle er enige i dette, og noen mener at en mindre type pølse, kjent som «dachshund» eller «little-dog» pølse ble laget på 1600- tallet av Johann Georgehner, en slakter fra Coburg, Tyskland.

Det sies at han senere reiste til Frankfurt og introduserte pølsen der. Andre igjen mener at frankfurteren ble utviklet i 1487, mens folk fra Wien i Østerrike peker på navnet «wiener» som bevis på at pølsen kom fra deres hjemby.

Det finnes mange teorier og påstander om hvor pølsen og hot-dogen kom fra. Det som i hvert fall er sikkert er at pølse er en av de meste spiste typene kjøttmat i verden i dag.

Hot-dog på lavkarbo

En del pølser inneholder litt vel mye karbohydrater for et strengt lavkarbo kosthold, da de gjerne inneholder stivelse. Derfor bør du lese på pakningen før du velger pølser.

Kjøper du skikkelige pølser hos kjøtthandleren, eller dyrere varianter i butikken vil disse typisk inneholde mer kjøtt og fett, og mindre mengder karbohydrater fra stivelse. En god pølse har en stor andel kjøtt og lite stivelse!

Spiser du moderat lavkarbo kan du spise de fleste pølser laget av kjøtt.

Hjemmelaget ketchup uten tilsatt sukker

Vi elsker smaken av ketchup. Visste du at hjemmelaget ketchup smaker enda bedre enn kjøpt ketchup? Vi har laget en skikkelig smaksrik ketchup som du kan bruke på din lavkarbo hotdog. Du finner oppskriften her.

Havrefiber i lavkarbo pølsebrød

I denne oppskriften på lavkarbo pølsebrød har vi brukt havrefiber som er et reint fibermel. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor svært lavkarbo vennlig. Du kan kjøpe havrefiber i de fleste helsekostforretninger eller på tights.no.

Gjæringsprosessen

Vi har brukt gjær i denne oppskriften og dette bidrar til at brødet hever, samtidig som det gir brødet en deilig smak av gjærbakst. For å aktivere gjæren har vi tilsatt Finesse bakesukker. Andre gode alternativer er yaconsirup eller inulinpulver, som begge aktiverer og gir næring til gjæren. Du kan lese mer om gjær i lavkarbo bakst her.

Lavkarbo pølsebrød

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PØLSEBRØD

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 1 deig (1 deig gir 6 pølsebrød)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 202kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 12g | Fett: 12g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 250 gram cottage cheese
  • 35 gram smør smeltet
  • 4 egg
  • 1,5 dl vann
  • 0,75 ss tørrgjær
  • 1 ts finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
  • 70 gram havrefiber
  • 30 gram pofiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping smaksnøytral olje, valmuefrø eller sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør, egg og vann i en blender. slik at du får en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann.
  • Del deigen i 6 like store deler. Form hver del til et avlangt pølsebrød og legg dette på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensles med smaksnøytral olje og strø over sesamfrø.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter til de er gyllen. Sjekk underveis.
  • La pølsebrødene hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search