Lavkarbo jordbærfromasj





Jordbærfromasj du lager på 1-2-3

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Heldigvis kommer det flere sukkerfrie produkter på markedet som gjør sukkerfri matlaging enklere. I denne desserten har  vi brukt Monster sukkerfri jordbærgelé og blandet dette med litt ekstra jordbær og pisket krem.

Du kan la være å bruke fryste jordbær dersom du ønsker færre ingredienser. Da må du øke vannmengden med 2 dl.

Lavkarbo jordbærmousse

Varier gjerne smaken på desserten ved å bruke sitron– eller bringebærgelé. Du kan også tilsette ferskpresset sitron og andre bær etter ønske. Smak litt på røren før du heller den i glass for å sjekke at den er søt nok.

Bruker du ekstra sitronsaft trengs det gjerne litt mer søtning. Sukrinmelis er et godt alternativ når du bare trenger noen ekstra spiseskjeer søtning.

Er du på utkikk etter flere lavkarbo desserter finner du mange alternativer her.

Lavkarbo jordbærfromasj

Lavkarbo jordbærfromasj

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 hour 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 293kcal | Karbohydrater: 5,7g | Protein: 4g | Fett: 27g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Toppingforslag

  • Pisket krem
  • Friske jordbær

Fremgangsmåte

  • Kok opp de frosne jordbærene og vannet i en kjele. La det småkoke til bærene blir myke.
  • Rør inn gelépulveret, og lag en jevn blanding enten i en blender eller med en stavmikser. Avkjøl blandingen til romtemperatur.
  • Pisk kremfløten til myk krem.
  • Hell den avkjølte jordbærblandingen i den piskede kremen, og rør forsiktig til alt er godt blandet.
  • Hell desserten i en stor serveringsskål, eller fordel den i mindre porsjonsskåler.
  • Sett i kjøleskapet i minimum én time for å stivne.
  • Topp gjerne desserten med pisket krem og friske jordbær før servering.

Kommentar

Hvis du vil variere smaken, kan du tilsette en liten mengde vaniljepulver eller et par dråper vaniljeessens i kremen for ekstra smak.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search