Lavkarbo jordbærpletter, en deilig liten godbit!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo jordbærpletter er en smaksrik dessert som har tatt sosiale medier med storm. Den består av saftige jordbær som er skåret i skiver, dyppet i smeltet sjokolade og deretter toppet med selvvalgt nøttesmør.
Perfekt oppskrift nå som våren og sommeren nærmer seg og du får tak i saftige jordbær i butikken.
I oppskriften er det brukt Monster lavkarbo Belgisk melkesjokolade. Hvilke som helst sjokolade kan brukes og forsøk gjerne med hvit sjokolade for et søtere resultat, eller mørk sjokolade for en kraftigere sjokoladesmak.
Skal resultatet være uten melk er mørk sjokolade fra tights.no godt egnet.
Sjekk også ut vår oppskrift på lavkarbo peanøttpletter, som du finner her.
Oppskriften på lavkarbo jordbærpletter er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo jordbærpletter
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 10 stk. jordbær
- 40 g sjokolade uten sukker
- 1 ts kokosolje
- 40 g mandelsmør
- 3 stk. valnøtter
- Havsalt
Fremgangsmåte
- Skyll jordbærene og la tørke. Jordbærene bør være romtemperert før du begynner.
- Kutt opp jordbær i tynne skiver. Legg fire jordbærskiver inntil hverandre, i en sirkel med spissen inn, på et brett med bakepapir .
- Smelt sjokolade og kokosolje i en bolle over vannbad. Hell sjokoladen over jordbærene. Topp deretter med mandelsmør.
- Dryss over hakkede valnøtter og havsalt.
- La stå i kjøleskapet frem til sjokoladen har stivnet.
- Nyt!