Kyllingnuggets med spennende krydder!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo kyllingnuggets er veldig enkelt å lage også smaker det mye bedre enn kyllingnuggets fra butikk. Denne oppskriften er også glutenfri.
Du kan enten steke kyllingnuggets i en stekepanne med rikelig smør, eller i ovnen. Dersom du steker de i stekepannen anbefales det at du ikke fyller stekepannen, men heller steker litt om gangen.
Lavkarbo kyllingnuggets smaker veldig godt sammen med en enkel salat og en god dipp. For eksempel remulade, salsa, hvitløksdressing, ketchup eller en annen dipp du liker.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.
Lavkarbo kyllingnuggets
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g kyllingfilet
- 2 ss lys eddik
- 1 ts salt
- 1 dl vann
- 1 egg
- 2 ss fløte
- 40 g baconsvor knust i blender
- 40 g mandelmel ikke fettredusert
- 1 ss paprikapulver
- 1 krm kajennepepper
- 1 ts spisskummen
- 1 ts karri
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på varmluft på 200 grader.
- Del kyllingfileten på langs før du kutter den i biter på tvers. Prøv å få kyllingbitene i lik tykkelse, slik at de blir ferdig samtidig.
- Lag eddiklake ved å blande eddik, salt og vann i en bolle. Tilsett kyllingbitene og la de ligge i laken i 30 minutter. Laken bidrar til å gjøre kyllingen mør, da laken bryter fibrene i kjøttet.
- Pisk sammen egg og fløte i en bolle.
- Bland sammen baconsvor, mandelmel, paprikapulver, kajennepepper, spisskummen, karri og salt i en skål.
- Finn frem et stekebrett med bakepapir.
- Bruk en stekepinsett eller en gaffel til å dyppe kyllingbitene, en etter en, først i eggeblandingen, før den dyppes i paneringsblandingen.
- Gjør dette med alle kyllingbitene og legg de med litt mellomrom på stekebrettet.
- Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Ta ut én kyllingnuggets og skjær over den, for å sjekke om den er gjennomstekt.
Går det an å fryse kyllingnuggetsene, om en lager en større porsjon når en først er i gang?
Det går sikkert fint. Men de blir kanskje ikke så sprø da.
Nydelig! Kunne godt gitt den seks stjerner, men holder litt tilbake i tilfelle det kommer en som er enda bedre😆 Og det gjør det nok, kjenner jeg Om helse rett.