Lavkarbo Bali kyllinggryte – nydelig keto middag!

Ja takk, meld meg på (gratis)

Nydelig gryte med mild smak av kokos og karri

Det er vanlig å tilsette ananas i denne gryten. Vi har utelatt dette og tilsatt mini-mais og andre gode grønnsaker i stedet for. Du kan selvsagt trikse og mikse med de grønnsakene du liker.

Er du skikkelig glad i karri kan du smake deg frem til en enda sterkere karri-smak. Vi har brukt helt ordinært karri som kjøpes på vanlig matbutikk. Du kan eventuelt kjøpe karri på asiatisk matbutikk, for en mer eksotisk karri-smak.

Liker du ikke smaken av kokosmelk, kan du byttet dette med lik mengde fløte.

Vi serverte lavkarbo Bali kyllinggryte med blomkål-ris som vi tilsatt ett raspet hvitløksfedd. Dette ble en skikkelig god kombinasjon.

Lavkarbo Bali kyllinggryte er glutenfri, nøttefri og laktosefri.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BALI KYLLINGGRYTE MED BLOMKÅLRIS

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 minutes
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 844kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 44g | Fett: 67g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • Nøytral olje til steking
  • 3 sjalottløk små
  • 0,5 rød chili (med eller uten frø)
  • 1 ss raspet ingefær
  • 350 gram kokosmelk fullfett
  • 1 ss kyllingfond
  • 400 gram kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss karri
  • 1 paprika gjerne 1/2 av to ulike farger
  • 6 minimais
  • 50 gram sukkererter
  • 50 gram vannkastanje
  • Serveres med blomkålris og evt. limebåter og fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en stekepanne. Stek finhakket sjalottløk i noen minutter til løken blir blank. Tilsett finhakket chili og raspet ingefær og stek dette i ett minutt. Hell dette over i en kjele sammen med kokosmelk og kyllingfond. Varm opp til kokepunktet.
  • Skjær kyllingfilet i passelige biter. Stekes i stekepannen med olje. Strø over salt, pepper, paprikapulver og karri. Stekes til kyllingen får stekeskorpe. Kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt. Hell kyllingen over i gryten.
  • Skjær paprika i strimler, del mini mais i tre biter og tilsett dette i gryten. Tilsett også sukkererter og vannkastanjenøtt.
  • La gryten småputre i 20 minutter, slik at kyllingen blir gjennomkokt.

Kommentar

Server lavkarbo Bali kyllinggryte med blomkålris, og gjerne med limebåter og fersk koriander. For ekstra smaksrik blomkålris kan du tilsette ett raspet hvitløksfedd.


Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search