Lavkarbo biff Szechuan

Lavkarbo biff Szechuan med blomkålris!

Biff Szechuan er en nydelig kinesisk rett som du enkelt kan lage hjemme. Sausen skal være hot!

Men du regulerer enkelt styrken ved å la være å tilsette frøene fra chilien. Vil du ha sausen skikkelig hot kan du prøve deg frem med to chili.

Sausen blir mildere når den blandes med biffkjøttet og grønnsakene, så ikke vær redd for å være generøs med chilien.

Vi har lenge lurt på hvordan det er mulig å få det møre kjøttet som serveres på kinarestaurant, og har i dag testet metoden som brukes i det kinesiske kjøkken.

Lar du kjøttet marineres i bikarbonat/natron vil du få et super mørt og nydelig biffkjøtt. Det er derfor høyst anbefalt å marinere kjøttet som anvist i oppskriften.

Har du god tid lar du kjøttet ligge i natron i en time, før du steker det. Du kommer ikke til å angre!

Lavkarbo biff Szechuan smaker nydelig sammen med blomkålris, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo biff szechuan
Lavkarbo biff Szechuan servert med blomkålris!
Lavkarbo biff szechuan

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BIFF SZECHUAN

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 45 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 357kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 41g | Fett: 15g
Allergener
Peanøtter
Sesamfrø
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Biffkjøtt

  • 300 gram biff i strimler
  • 1,5 ts bikarbonat/natron
  • 1 ts salt
  • 1 ss vann
  • Nøytral olje til steking

Szechuansaus

  • 1 ss sesamolje evt. nøytral olje
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss ingefær raspet
  • 1 rød chili finhakket (med frø dersom du liker den hot)
  • 1 ss riseddik evt. hvitvinseddik
  • 1 ts hønsebuljong
  • 3 ts sukrin gold toppede
  • 2 ss ketchup uten sukker
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 2.5 dl vann

Wok

  • Nøytral olje til steking
  • 0,25 gul paprika i strimler
  • 0,25 rød eller grønn paprika i strimler
  • 2 champignon i skiver
  • 0,5 liten rødløk i strimler
  • 0,25 brokkoli i små buketter
  • 100 gram bambusskudd
  • 100 gram vannkastanje
  • 2 ss peanøtter hakket

FREMGANGSMÅTE

Biffkjøtt

  • Bland biffkjøtt i en pose sammen med vann, bikarbonat og salt. Bland godt og la kjøttet marinere mens du lager sausen. Minimum 20 minutter. Skyll kjøttet under rennende vann.
  • Stek kjøttet i en varm stekepanne i rikelig mengde olje. Legg kjøttet til sides når det har fått brun stekeskorpe.

Tilberedning av Szechuansaus

  • Varm 1 ss olje i en panne og stek hvitløk, chili og ingefær i et par minutter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke på høy varme slik at vannet fordamper og sausen tykner. Dette tar ca. 20 til 30 minutter.

Wok

  • Bruk stekepannen du har stekt kjøttet i, uten å vaske den. Tilsett rikelig med nøytral olje og stek alle grønnsakene på høy varme til de er gjennomvarm men fremdeles sprø.
  • Tilsett biffkjøttet når grønnsakene er ferdig stekt og hell over sausen. Bland sausen godt inn og strø over hakkede peanøtter eller cashewnøtter.

Kommentar

Server lavkarbo biff Szechuan med blomkålris, som du finner oppskrift til her.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Sølve André Bjørndal
    Svar

    Denne var bare helt fantastisk! Fungerer bikarbonat/salt-marineringen med svinekjøtt og kylling også?

    • omhelse.no
      Svar

      Så bra da! Ja, det fungerer helt fint 😊

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search