Lavkarbo bringebærmousse

Frisk, søt og syrlig lavkarbo bringebærmousse

Lavkarbo bringebærmousse er en skikkelig god sukkerfri dessert, som smaker både søtt og syrlig. Du kan bruke jordbær eller andre bær, dersom du ønsker en annen variant av denne desserten. Bruker du andre bær må du gjerne endre mengden søtning også. Smak deg frem.

Forsøk gjerne å smelte sukkerfri sjokolade, som du heller over desserten før du setter den i kjøleskap. Da vil sjokolade stivne og danne et sjokoladelokk over bringebærmoussen. Sjokolade og bringebær passer veldig godt sammen, så et dryss med sjokolade over desserten er å anbefale.

En porsjon lavkarbo bringebærmousse inneholder 313 kalorier, 5.4 gram karbohydrater, 28 gram fett og 2.4 gram protein. Denne sukkerfrie desserten passer derfor ypperlig i et lavkarbo kosthold.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbo og sukkerfrie søtsaker finner du det her.

Lavkarbo bringebærmousse

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BRINGEBÆRMOUSSE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 309kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 5g | Fett: 28g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 3 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 300 gram frosne bringebær
  • 5 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 1 ss sitronsaft

Garnityr

FREMGANGSMÅTE

  • Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann. La de bløtlegge seg i ca. ti minutter.
  • Kok opp frosne bringebær sammen med søtning og sitronsaft. Når bærene er flytende kjører du de i en blender. Hell sausen gjennom en sil, slik at mesteparten av frøene fjernes.
  • Hell bærsausen tilbake i kjelen. Klem ut vannet fra gelatinplatene før du legger de i kjelen med bærene. Rør dette godt inn, slik at gelatinen løser seg opp. Sett dette kjølig.
  • Pisk krem til kremfløte. Tilsett bærsausen i kremen etter at den har kjølnet seg til romtemperatur. Blandes godt sammen.
  • Hell bringebærmoussen i fire glass eller serveringsskåler og sett kjølig i minimum én time.
  • Topp glassene med bringebær og evt. sukkerfri sjokolade og sitronmelisse.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search