
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo laksegryte med bacon
Lavkarbo laksegryte med bacon er en skikkelig smaksrik fiskegryte med mange gode grønnsaker. Fiskegryten er toppet med bacon, for å heve smaken enda ett hakk.
Vi har tilsatt et variert utvalg av grønnsaker i denne laksegryten, og du kan selvsagt gjøre denne gryten enklere ved å tilsette færre grønnsaker, eller bytte til andre foretrukne grønnsaker.
Med denne retten får du dekket dagens omega-3 og vitamin-D behov. Du har derfor to gode grunner til å spise denne gryten til middag.
Server gjerne lavkarbo laksegryte sammen med et nydelig lavkarbo brød. Du finner mange gode lavkarbo brødoppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LAKSEGRYTE MED BACON
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)





Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 ss meierismør
- 1 ts paprikapulver
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 300 gram laks uten skinn i biter
- Salt og pepper
- 0,5 rød chili finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 75 til 100 gram sellerirot i terninger
- 1 til 2 champignon i skiver
- 0,5 rødløk i terninger
- 0,5 rød paprika i strimler
- 0,5 grønn paprika i strimler
- 75 gram rosenkål
- 0,5 squash i strimler (bruk gjerne en spiralizer)
- 1 ss kapers
- 3 dl fløte
- 4 ss kremost naturell
- 1 ss hvitvinseddik
- Garnityr: Stekt bacon cherrytomater og dill
Fremgangsmåte
- Smelt smør i en stekepanne og tilsett paprikapulver og soyasaus. Tilsett laksen og stek den til den er ferdig stekt. Strø over salt og pepper. Legg laksen til sides i en skål. Ikke vask stekepannen.
- Stek chili, hvitløk, sellerirot og champignon i den samme stekepannen i fem minutter. Tilsett rødløk, rød og grønn paprika, og rosenkål. Stek dette i et par minutter.
- Bland fløte, kremost og hvitvinseddik i en skål, til en klumpfri røre.
- Skru ned varmen på stekepannen og hell over fløteblandingen og bland inn strimlet squash og kapers. Gi dette et forsiktig oppkok.
- Vend inn den stekte laksen.
- Legg laksegryten i skåler og legg over stekt bacon, skivede cherrytomater og dill.