Lavkarbo panna cotta med nøttecrunch

Lavkarbo panna cotta med jordbærpuré og nøttecrunch

Lavkarbo panna cotta med jordbærpuré og nøttecrunch med julekrydder smaker himmelsk godt. Dette er en enkel dessert som ikke krever så mye arbeid. Perfekt som dessert etter julemiddagen.

Panna cotta er en dessert som opprinnelig kommer fra Italia og er blitt laget helt tilbake til begynnelse av 1900-tallet. Originalt ble denne desserten servert med karamellsaus. Dette har riktignok endret seg med tiden og nå er det ikke uvanlig å få servert panna cotta med bær. Vi har ikke sett denne desserten med karamelliserte nøtter med julekrydder, og tenkte derfor vi ville dele denne idéen med dere.

Du kan selvsagt la være å drysse over nøttecrunch, dersom du ønsker en enda enklere versjon. Eventuelt kan du riste nøtter litt i en stekepanne, uten å tilsette søtning og krydder.

Husk at lavkarbo panna cotta må stå i kjøleskapet i minimum to timer for å stivne før servering. Du kan lage klart bærsausen og nøttecrunchen i god tid i forveien, slik at desserten er enkel å sette sammen før servering.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo panna cotta
Lavkarbo panna cotta med jordbærpuré og nøttecrunch med julekrydder!

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PANNA COTTA MED JORDBÆRPURÉ OG NØTTECRUNCH

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 627kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 9g | Fett: 58g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Panna cotta

  • 5 dl kremfløte
  • 0,5 dl finesse bakesukker eller annen søtning
  • 0,5 vaniljestang frøene, eller 1/2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt (smak deg frem)
  • 3 gelatinblader
  • 200 gram jordbær frosne
  • 1 ss sitronsaft (kan utelates)
  • 1 ss finesse bakesukker til bærene (valgfritt, etter smak)

Nøttemiks

  • 1 neve valnøtter grovhakket
  • 1 neve mandler grovhakket
  • 0,25 ts kanel
  • 0,25 ts allehånde
  • 0,25 ts kardemomme
  • 0,25 ts ingefærpulver
  • 1 klype salt
  • 3 ss sukrinsirup gold

FREMGANGSMÅTE

  • Legg gelatinbladene i en bolle med kaldt vann og la de bløtlegge seg i ca. 10 minutter.
  • Fjern frøene fra innsiden av vaniljestangen.
  • Varm kremfløte, søtning og vaniljefrø eller vaniljeekstrakt forsiktig opp mot kokepunktet i en kjele. Trekk så kjelen vekk fra varmen.
  • Klem ut vannet fram gelatinbladene og tilsett gelatinen i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  • Hell røren i ønsket serveringsglass eller skål. Sett i kjøleskapet i minimum to timer.
  • Tin fryste jordbær og kjør dette i en blender, til en jevn og fin jordbærpuré. Smak eventuelt til med sitronsaft og søtning.
  • Stek nøttene i en tørr stekepanne sammen med krydderet. Tilsett sukrinsirup gold etter at nøttene er brunet i ett par minutter. Rør godt rundt slik at sirupen fordeler seg på nøttene.
  • Hell jordbærsausen over glassene med panna cotta og dryss over nøttecrunch med julekrydder.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search