Lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch





Panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch med julekrydder

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo panna cotta smaker himmelsk godt. Dette er en enkel dessert som ikke krever så mye arbeid. Perfekt som dessert etter julemiddagen.

Panna cotta er en dessert som opprinnelig kommer fra Italia og er blitt laget helt tilbake til begynnelse av 1900-tallet. Originalt ble denne desserten servert med karamellsaus. Dette har riktignok endret seg med tiden og nå er det ikke uvanlig å få servert panna cotta med bær.

Lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch

Lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch

Juleversjon med julekrydder

Vi har ikke sett denne desserten med karamelliserte nøtter med julekrydder, og tenkte derfor vi ville dele denne idéen med dere.

Du kan selvsagt la være å drysse over nøttecrunch. Eventuelt kan du riste nøtter litt i en stekepanne, uten å tilsette søtning og krydder.

Husk at lavkarbo panna cotta må stå i kjøleskapet i minimum 4 timer for å stivne før servering. Du kan lage klart jordbærsausen og nøttecrunchen i god tid i forveien, slik at desserten er enkel å sette sammen før servering.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch

Lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 4 timer 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 533kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 4g | Fett: 51g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Panna cotta

  • 3 gelatinplater
  • 5 dl kremfløte
  • 0,5 dl Finesse bakesukker
  • 0,5 ts vaniljepulver

Jordbærsaus

Nøttecrunch med julekrydder

Fremgangsmåte

Panna cotta

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
  • Varm kremfløte, søtning og vaniljepulver opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen.
  • Klem ut vannet fra gelatinet og rør inn i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  • Sett kjelen i vasken med kaldt vann og la stå i ca. 10 min, slik at fløten kjøles ned. Da unngår du at vaniljefrøene faller til bunnen i glasset.
  • Hell blandingen i glass eller små skåler. Sett i kjøleskapet i minimum 4 timer.

Jordbærsaus

  • Bland jordbær og søtning i en liten kjele og kok opp. La putre et par minutter.
  • Pulser bærene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å lage jordbærsaus.
  • Sett i kjøleskap til avkjøling.

Nøttecrunch med julekrydder

  • Grovhakk mandler og valnøtter med en kniv.
  • Rist nøttene og krydder i en tørr stekepanne på medium temperatur i noen minutter. Tilsett sukrin gold og stek videre i noen minutter, frem til søtninger har smeltet.
  • Legg nøttene på et bakepapir til avkjøling.
  • Topp panna cotta med jordbærsaus og dryss over nøttecrunch.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search