Panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch med julekrydder
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo panna cotta smaker himmelsk godt. Dette er en enkel dessert som ikke krever så mye arbeid. Perfekt som dessert etter julemiddagen.
Panna cotta er en dessert som opprinnelig kommer fra Italia og er blitt laget helt tilbake til begynnelse av 1900-tallet. Originalt ble denne desserten servert med karamellsaus. Dette har riktignok endret seg med tiden og nå er det ikke uvanlig å få servert panna cotta med bær.
Juleversjon med julekrydder
Vi har ikke sett denne desserten med karamelliserte nøtter med julekrydder, og tenkte derfor vi ville dele denne idéen med dere.
Du kan selvsagt la være å drysse over nøttecrunch. Eventuelt kan du riste nøtter litt i en stekepanne, uten å tilsette søtning og krydder.
Husk at lavkarbo panna cotta må stå i kjøleskapet i minimum 4 timer for å stivne før servering. Du kan lage klart jordbærsausen og nøttecrunchen i god tid i forveien, slik at desserten er enkel å sette sammen før servering.
Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Panna cotta
- 3 gelatinplater
- 5 dl kremfløte
- 0,5 dl Finesse bakesukker
- 0,5 ts vaniljepulver
Jordbærsaus
- 200 g fryste jordbær
- 1 ss Finesse bakesukker (kan utelates)
Nøttecrunch med julekrydder
- 1 neve mandler
- 1 neve valnøtter
- 0,25 ts kanel
- 0,25 ts kardemomme
- 0,25 ts allehånde
- 2 ss Sukrin gold
Fremgangsmåte
Panna cotta
- Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
- Varm kremfløte, søtning og vaniljepulver opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen.
- Klem ut vannet fra gelatinet og rør inn i kjelen. Rør til alt er oppløst.
- Sett kjelen i vasken med kaldt vann og la stå i ca. 10 min, slik at fløten kjøles ned. Da unngår du at vaniljefrøene faller til bunnen i glasset.
- Hell blandingen i glass eller små skåler. Sett i kjøleskapet i minimum 4 timer.
Jordbærsaus
- Bland jordbær og søtning i en liten kjele og kok opp. La putre et par minutter.
- Pulser bærene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å lage jordbærsaus.
- Sett i kjøleskap til avkjøling.
Nøttecrunch med julekrydder
- Grovhakk mandler og valnøtter med en kniv.
- Rist nøttene og krydder i en tørr stekepanne på medium temperatur i noen minutter. Tilsett sukrin gold og stek videre i noen minutter, frem til søtninger har smeltet.
- Legg nøttene på et bakepapir til avkjøling.
- Topp panna cotta med jordbærsaus og dryss over nøttecrunch.