Lavkarbo shepherd’s pie





Lavkarbo shepherd’s pie, melkefri oppskrift

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Shepherd’s pie er en tradisjonsrett fra England, som også er godt likt i Norge. Tradisjonelt lages paien med et krydret kjøttlag som toppes med potetstappe.

Denne versjonen er mer blodsukkervennlig, og derfor er potet erstattet av blomkål. Du kan også bruke sellerirot, eller en kombinasjon av blomkål og sellerirot.

Lavkarbo shepherd's pai

Foto: Marie Gundersen

Denne oppskriften på lavkarbo shepherd’s pie er laget uten melk, men du kan gjerne bruke kremfløte istedenfor kokosmelk og meierismør istedenfor olivenolje.

Retten kan også toppes med revet ost, men paien lages tradisjonelt uten revet ost.

Vil du ha inspirasjon til andre gode middagsretter finner du det her.

Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo shepherd's pie

Lavkarbo shepherd's pie

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 411kcal | Karbohydrater: 5.4g | Protein: 24g | Fett: 31g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kjøttfyll

  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 selleristenger
  • 1 gulrot
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 2 ss olivenolje evt. meierismør
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss kyllingfond
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • Salt og pepper
  • Valgfrie friske urter
  • 4 ss gresskarkjerner

Blomkålpuré

  • 1 stor blomkål
  • 2 ss olivenolje evt. meierismør
  • 1 dl kokosmelk (ikke lett) evt. kremfløte
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kutt stangselleri og gulrot i små biter.
  • Stek kjøttdeig i en stekepanne over middels varme til den er gjennomstekt og brunet. Tilsett olivenolje, sjalottløk, hvitløk, stangselleri og gulrot. Stek grønnsakene til de er mør.
  • Tilsett tomatpuré, fond, timian og rosmarin, stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Hell kjøttblandingen i en ildfast form.
  • Kutt blomkål i små buketter og stilken i terninger. Kok blomkål i lettsaltet vann til den er mør.
  • Hell av kokevannet. Bland inn olivenolje og kokosmelk. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
  • Legg blomkålpuréen over kjøttblandingen i et jevnt lag.
  • Stek midt i ovnen i ca. 20-25 min, eller til paien er gyllen.
  • Server gjerne med valgfrie friske urter og dryss over gresskarkjerner etter ønske.

Viser 4 kommentarer
  • Bettina Ailin Lindberget
    Svar

    5 stjerner
    Kjempegod! Hele familien digger dette!

  • Torleif
    Svar

    Manglet litt av finessen når jeg lagte denne, men brukte andre ting i forsiktige mengder. Helt fantastisk godt , god konsistens, noe jeg synes er viktig, spedde på med lys maisena, for å tykne den litt.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search