Lavkarbo stekt laks med grønnsaker og sellerirotpuré

Stekt laks med grønnsaker og sellerirotpuré, enkel og god hverdagsmiddag!

Vi syntes fisk fortjener plass på middagsbordet, minst tre ganger i uken og har derfor et fokus på å lage gode fiskeoppskrifter.

Denne oppskriften er smaksrik og enkel å lage. Du trenger få ingredienser og kan selvsagt variere retten ut ifra hvilke grønnsaker du har for hånd. Vi har brukt ingefær og koriander sammen med grønnsakene for å gi en spennende smak, som passer godt sammen med laks. Tomatene syntes vi er en viktig ingrediens, fordi dette gir saftighet til grønnsaksblandingen.

Vil du har inspirasjon til andre middagsoppskrifter, finner du mange spennende lavkarbo middagsoppskrifter her.

Lavkarbo stekt laks med grønnsaker

Lavkarbo stekt laks med grønnsaker

Lavkarbo stekt laks med grønnsaker

OPPSKRIFT PÅ STEKT LAKS MED GRØNNSAKER OG SELLERIROTPURÉ

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 402kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 30g | Fett: 24g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri
Sesamfrø
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 stor sellerirot i terninger
  • 2 til 4 laksefileter
  • Meierismør eller ghee til steking
  • Evt. svarte sesamfrø
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 chili uten frø, finhakket
  • 0.5 rødløk strimlet
  • 3 tomater i terninger
  • 0.5 paprika strimlet
  • 0.25 purre skivet
  • 1 ts ingefær raspet
  • 1 neve frisk koriander
  • Olivenolje
  • 1 krm muskat
  • 2 ss creme fraiche
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Kok sellerirotterningene mør i en kjele med vann. Ca. 10 minutters koketid.
  • Skjær laksen i terninger og stek fisken i en stekepanne med smør og soyasaus. Legg laksen til sides i en skål og strø over svarte sesamfrø, dersom du ønsker det.
  • Stek chili, rødløk, paprika, tomater, purre og ingefær i den samme stekepannen. Strø over hakket koriander og sirkle over litt olivenolje når grønnsakene er ferdig stekt. Smak til med salt og pepper.
  • Hell av vannet fra kjelen med sellerirot. Tilsett creme fraiche, ønsket mengde smør, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Dander retten på fat og nyt en god fiskemiddag!
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search