Nydelig kyllingsalat

Nydelig kyllingsalat til lunsj eller middag. Lett, men samtidig god og mettende. Retten er også glutenfri, for de som ønsker det. Dersom du ikke liker koriander eller noen av de andre ingrediensene kan du selvsagt fjerne dette.

Vi serverte retten med cloud bread, som du finner oppskrift på her. Vi pimpet brødene med smør, hvitløk og ost før vi satte de i ovnen i ca 10 minutter på 220 grader på over og undervarme. Brødene er ferdig når osten er gylden. Du kan fint servere denne salaten uten hvitløksbrød, men vi syntes det passer fint sammen med kyllingsalaten.

  • Nivå: Medium
  • Ant: 2 pers.
  • Tid: 45 min
Ingredienser

Hjemmelaget dressing

  • 1 boks lett crème fraiche (prøv gjerne med kokosmelk, dersom du vil ha en laktosefri variant)
  • 5 ss soyasaus (bruk glutenfri dersom du ønsker en glutenfri rett)
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 neve hakket koriander
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 fedd finhakket hvitløk

Kyllingmarinade

  • 400 g kyllingfilet
  • 5 ss sesamolje (evt en nøytral matolje)
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 ss soyasaus (bruk glutenfri dersom du ønsker en glutenfri rett)
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 0.5 ts Himalaya salt (evt vanlig salt)
  • 0.5 ts kvernet pepper

Salat

  • 50 g cashewnøtter
  • 2 egg
  • 1/4 agurk
  • 1/4 salathode
  • 1/4 rød paprika
  • 1/4 gul paprika
  • 0.5 rødløk
  • 0.5 lime
  • 8 cherry tomater
  • Fetaost
  • 1 neve koriander

Til steking av kylling

  • 400 g ferdig marinert kyllingfilet i strimler.
  • 0.1 dl nøytral olje til steking (evt smør).
  • Ca 2 dl Sesamfrø, mengden varierer ettersom hvor store kyllingstrimler du har kuttet.
  • 1 egg.
Fremgangsmåte
Hjemmelaget dressing
  1. Bland alle ingrediensene i en skål, men hold av noen korianderblad som du kan pynte med til slutt.
  2. Dressingen blir bedre jo lengre den står. Det er derfor en idé å starte med denne. 

Marinering av kylling

  1. Start med å strimle kyllingen i ønsket størrelse. Vi anbefaler å ikke lage bitene for små, da det vil ta lengre tid i stekeprosessen.
  2. Legg kyllingen i en skål, evt i en pose, sammen med alle ingrediensene til marinaden. Bland godt. La dette marinere seg i ca 15 minutter mens du lager salaten.

Salat

  1. Kok eggene slik at de blir hardkokt. Avkjøl eggene etter koking.
  2. Kutt rødløken i strimler og legg dette i en skål. Skvis over en halv lime, for å nøytralisere den sterke løksmaken.
  3. Hakk alle grønnsakene i små biter og bland dette i en salatbolle. Tilsett ønsket mengde fetaost.
  4. Hakk cashewnøttene i mindre biter og bland inn i salaten.
  5. Skrell eggene og kutt de i mindre biter, før du blander de i salaten.
  6. Bland inn rødløken og grovhakket koriander.

Steking av kyllingen

  1. Du trenger en stekepanne og en stekepinsett, evt to gafler dersom du ikke har stekepinsett.
  2. Finn frem to skåler, en bruker du til Sesamfrø og en til egget som du visper lett.
  3. Varm oljen/smøret til det bobler i pannen.
  4. Vend en og en kyllingbit først i egget, så i Sesamfrø før du legger biten i stekepannen. Gjør dette med alle kyllingbitene.
  5. Pass på å snu kyllingbitene underveis. Reguler temperaturen slik at de ikke svir seg.
  6. Legg de ferdig stekte kyllingbitene på ett papirklede.
  7. Nå gjenstår bare dandering av denne nydelige asiatisk inspirerte kyllingsalaten. Kyllingsalat serveres gjerne med pimpet cloud bread / hvitløksbrød.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search