Nydelig kyllingsalat

Nydelig kyllingsalat, med sesammarinert kylling!

Nydelig kyllingsalat til lunsj eller middag. Lett, men samtidig god og mettende. Retten er også glutenfri, for de som trenger det. Dersom du ikke liker koriander eller noen av de andre ingrediensene kan du selvsagt fjerne dette.

Vi serverte retten med cloud bread, som du finner oppskrift på her. Vi pimpet brødene med smør, hvitløk og ost før vi satte de i ovnen i ca. 10 minutter på 220 grader på over og undervarme. Brødene er ferdig når osten er gylden. Du kan fint servere denne salaten uten hvitløksbrød, men vi syntes det passer fint sammen med kyllingsalaten.

Vil du ha oppskrift til en skikkelig god hjemmelaget salatdressing finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ NYDELIG KYLLINGSALAT

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 903kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 65g | Fett: 62g
Allergener
Egg
Nøtter
Sesamfrø
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kyllingmarinade

  • 400 gram kyllingfilet i strimler
  • 2 ss sesamolje evt. nøytral olje
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 ss glutenfri soyasaus
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0.5 ts pepper

Salat

  • 2 egg
  • 0.5 rødløk
  • 0.5 lime saften
  • 0.25 agurk
  • 0.25 isbergsalat
  • 0.25 rød paprika
  • 0.25 gul paprika
  • 8 cherry tomater
  • 50 gram peanøtter
  • 1 neve fersk koriander

Steking av kylling

  • 400 gram marinert kyllingfilet i strimler
  • 1 egg
  • 1.5 dl sesamfrø mer ved behov
  • Nøytral olje til steking

FREMGANGSMÅTE

Marinering av kylling

  • Strimle kyllingen i medium størrelse.
  • Legg kyllingen i en skål, evt. i en pose, sammen med alle ingrediensene til marinaden. La kjøttet marineres i ca. 15 minutter mens du lager salaten.

Salat

  • Kok eggene slik at de blir hardkokt. Avkjøl eggene etter koking.
  • Kutt rødløken i strimler og legg dette i en skål. Skvis over en halv lime, for å nøytralisere den sterke løksmaken.
  • Hakk alle grønnsakene i små biter og bland dette i en salatbolle.
  • Skrell eggene og kutt de i mindre biter, før du blander de inn i salaten.
  • Bland inn rødløk, grovhakket koriander og peanøtter.

Steking av kylling

  • Finn frem to skåler, en bruker du til sesamfrø og en til egget som du visper lett.
  • Varm olje i en stekepannen.
  • Vend en og en kyllingbit først i egget, så i sesamfrø før du legger kyllingen i stekepannen.
  • Legg den ferdig stekte kyllingen på kjøkkenpapir.
  • Dander ferdig stekt kylling på toppen av salaten.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search