Lavkarbo sesampanert kylling med lun spisskålsalat





Nydelig kyllingrett med eksotiske smaker

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Sesampanert kylling med lun spisskålsalat og tahinidressing er en spennende rett. Kyllingen er panert med sesamfrø og stekt i ovnen til den blir sprø. En enkel måte å panere kylling uten å bruke hvetemel, nøtter eller egg.

Rød spisskål inneholder bare 0,9 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor veldig godt egnet i et lavkarbo kosthold. Rød spisskål smaker også mildt og godt og gir en frisk farge til retten. Absolutt en grønnsak man bør bruke mer av.

Lavkarbo sesampanert kylling med lun spisskålsalat

Lavkarbo sesampanert kylling med lun spisskålsalat

Lun spisskålsalat inneholder få ingredienser men smaker skikkelig digg. Kyllingkraft passer godt i salaten og gir god umamismak.

Vi laget en god tahinidresssing til salaten. Dressingen har en god nøttesmak, helt uten å bruke nøtter. Det er fint for de som ikke tåler nøtter. Tahinidressing er hovedsakelig laget av tahini som er smør laget av sesamfrø. Du finner oppskrift på tahinidressing her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo sesampanert kylling med rød spisskål og tahinidressing

Lavkarbo sesampanert kylling med lun spisskålsalat

5 fra 3 stemmer
Pin
Tid: 50 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 834kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 46g | Fett: 66g
Allergener
Sesamfrø
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sesampanert kylling

  • 300 g lårfilet av kylling
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,25 ts pepper
  • 75 g sesamfrø (mer etter behov)

Lun spisskålsalat

  • 350 g rød spisskål
  • 100 g rosenkål
  • 75 g knaskerøtter (små gulrøtter)
  • 1 hvitløksfedd
  • Olje til steking
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss kyllingfond
  • 2 ss hakket syltet ingefær
  • Salt og pepper
  • 2 porsjoner tahinidressing

Fremgangsmåte

Marinering av kylling

  • Kutt lårfileten i like store biter.
  • Bland soyasaus, olivenolje, sitronsaft og pepper i en skål eller frysepose. Bland inn strimlet kylling. Legg i kjøleskap i minst 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Smør ovnsristen med litt olje. Vend kyllingbitene i sesamfrø og legg på risten. Spray over litt ekstra olje.
  • Sett risten på midterste rille og plasser et bakebrett med bakepapir i raden under, så slipper du gris i ovnen. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
    Sesampanert kyllingfilet

Lun spisskålsalat

  • Kutt rød spisskål i tynne strimler, del rosenkål i tre biter og rasp gulrot med rivjern. Knus hvitløksfedd med en kniv.
  • Varm olje og hvitløk i en stor gryte til medium temperatur. Hell i vann, kraft og sitronsaft og varm opp til det bobler.
  • Rør inn grønnsakene og surr i gryten i noen minutter til grønnsakene faller sammen. Rør inn syltet ingefær og smak til med salt og pepper.
  • Server sesampanert kylling med lun spisskålsalat og tahinidressing.

Kommentar

Oppskrift på tahinidressing

Start typing and press Enter to search