Hjemmelaget tahinidressing

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Tahini er et flytende smør laget av 100 % sesamfrø. Tahini har flere bruksområder, for eksempel er det godt egnet som dressing på grunn av den nøtteaktige smaken og den fyldige konsistensen.

Bruker du tahini som base i en dressing er dette en fin måte å lage en god dressing med nøttesmak, men uten å bruke nøtter. Fint for de med nøtteallergi.

Andre bruksområder er topping på smoothie eller chiapudding, eller som ingrediens i brødbakst.

Lavkarbo sesampanert kylling med rød spisskål og tahinidressing

Lavkarbo sesampanert kylling med rød spisskål og tahinidressing

Tahinidressing kan lages på ulike måter for å variere smaken. Prøv for eksempel å røre inn litt raspet ingefær eller raspet hvitløk. Hakket koriander og limesaft kan også gi en spennende variasjon.

Har du ikke tahini eller ønsker en annen smak prøv den samme oppskriften med peanøttsmør eller mandelsmør. Det blir også skikkelig godt!

 

Siste oppskrifter

   

Tahinidressing

Tahinidressing

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 5 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 126kcal | Karbohydrater: 0.7g | Protein: 5g | Fett: 12g
Allergener
Sesamfrø
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 75 g tahini
  • 30 g sukringold
  • 5 ss vann
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Pisk godt sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett vann litt etter litt frem til du får ønsket konsistens.
  • Hell dressingen på lukket beholder. Kan oppbevares i flere uker i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search