Osterull med egg og serranoskinke

Osterull med egg og serranoskinke er ett supert frokost, lunsj eller kveldsmåltid. Du kan fint ta denne osterullen med deg i matpakken. Dersom du fyller osterullen med flere grønnsaker etc, så er dette også en enkel og god middag.

Fyll osterullen med de grønnsakene du liker og bruk gjerne bacon, kylling eller skinke i rullen.

Osten stivner raskt når den blir kald. Det er derfor viktig at du har klart det du skal fylle osterullen med, slik at du kan rulle den ganske raskt etter at den er kommet ut av ovnen. Bruk gjerne bakepapiret eller en serviett for å rulle den, slik at du ikke brenner deg.

Trenger du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du flere oppskrifter her.

  • Pers:  1
  • Tid: 15 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 100 gram revet ost
  • 1 egg
  • Pizzakrydder
  • 1 liten champignon
  • Serranoskinke
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på varmluft på 200 grader. Evt. over og undervarme på 225 grader.
  2. Legg ett bakepapir på ett bakebrett.
  3. Bre revet ost i en sirkel på bakepapiret. Osten skal legges tett.
  4. Klekk ett egg, ca. i midten av osten. Stikk ett hull i plommen.
  5. Strø over pizzakrydder, eller annet ønsket krydder.
  6. Legg over tynne skiver med champignon.
  7. Stekes på midterste rille i ovnen, til osten er smeltet og blitt gylden. Dette tar ca. 10-12 minutter.
  8. Legg over ønsket mengde serranoskinke og rull sammen osterullen. Den må rulles før osten blir avkjølt, ellers stivner osten og du får ikke rullet den. Bruk gjerne bakepapiret som hjelp når du skal rulle, så slipper du å brenne deg.
  9. Server gjerne osterull med egg og serranoskinke sammen med en enkel salat, så har du ett nydelig måltid.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search