Hjemmelaget lavkarbo ketchup

Smaksrik hjemmelaget lavkarbo ketchup

Etter at du har laget hjemmelaget lavkarbo ketchup kommer du garantert til å være enig i at hjemmelaget ketchup smaker 100 ganger bedre enn kjøpt ketchup. Det er i grunnen utrolig at det er mulig, siden kjøpt ketchup er ganske godt. Det sier litt om hvor godt dette blir.

Vi har valgt å lage ketchup oppskriften vår med lite innhold av smaksforsterkere fra krydder og urter, og heller fokusert på å få frem sødmen i tomaten. Med denne oppskriften får du frem en smaksrik og konsentrert tomatsmaken.

Hjemmelaget ketchup

Søtning i ketchupen

Det er brukt sukrin gold i denne oppskriften. Det er selvsagt mulig å bytte søtning. Det skal relativt lite søtning til i denne oppskriften, slik at du ikke vil få problemer med eventuell bismak av søtning. Noen opplever en metallsmak når en oppskrift inneholder mer enn 20% søtning.

Hjemmelaget lavkarbo ketchup smaker nydelig på pølser, hamburger eller for eksempel som topping på squash spaghetti med kjøttsaus. Du kan også bruke lavkarbo ketchup som pizzasaus på lavkarbo pizza.

Oppbevaring av hjemmelaget ketchup

Hell ketchupen på en krukke med lokk og oppbevar den i kjøleskapet. Ketchupen er holdbar i flere uker. Du kan også fryse ketchupen og ta opp ved behov.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Hjemmelaget lavkarbo ketchup

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET LAVKARBO KETCHUP

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 2 dl ferdig ketchup (2 dl gir ca. 15 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 17kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 1g
Allergener
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 løk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram hermetiske hakkede tomater
  • 2 ss soyasaus
  • 0.5 dl eddik klar 7% eller annen eddik
  • 3 ss Sukrin gold
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

  • Finn frem en tykkbunnet kjele og varm opp olje. Fres løk til den blir blank.
  • Tilsett hvitløk og surr dette i ett minutt før du tilsette tomatpuré. Dette skal surre i pannen i ett par minutter.
  • Hell over hakkede tomater, soyasaus, eddik, sukrin gold og pepper.
  • La dette småputre i opp mot 30 minutter, uten lokk. Du vil se at du etter hvert får en tykk konsistens. Rør om inni mellom slik at det ikke brenner seg i bunnen.
  • Hell massen i en blender eller bruk en stavmikser til å gjøre ketchupen klumpfri.
  • Lavkarbo ketchup, uten tilsatt sukker, smaker nydelig på pølser, hamburger eller for eksempel som dipp til fiskepinner.

Kommentar

Hjemmelaget ketchup oppbevares i lukket krukke i kjøleskapet og er holdbar i flere uker. Frys gjerne ned halvparten og ta ved behov.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search