Lavkarbo sjømatsuppe med skrei og reker

Lavkarbo sjømatsuppe med skrei og reker – fyldig og himmelsk god smak!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Februar og mars er skrei-sesong. Mens torsken holder seg i ro på samme sted, svømmer skreien fra barentshavet. De lange vandringene gjør skreien muskuløs og fastere i kjøttet. Navnet «skrei» kommer sannsynligvis fra det norrøne «skrida», som betyr å vandre, sier Espen Schøning Lie til Meny.

Skrei og torsk er ellers like i smaken og kan brukes om en annen i oppskrifter, så om du ikke får tak i skrei, kan du bruke torsk i denne oppskriften. Skreien har en litt søtlig smak, er fast og hvit i kjøttet og flaker seg lett.

Denne skreisuppen smaker godt sammen med lavkarbo lyse middagsrundstykker, eller som den er.

Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo sjømatsuppe

Lavkarbo sjømatsuppe. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo sjømatsuppe

Lavkarbo sjømatsuppe med skrei og reker

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 743kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 42g | Fett: 60g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 60 g sellerirot
  • 2 vårløk
  • 1 ss meierismør
  • 4 dl rekekraft eller fiskekraft (evt. fiskefond og vann)
  • 300 g créme fraiche
  • 200 g skrei i terninger
  • 150 g skrelte ferske reker
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk i små terninger. Rens sellerirot og kutt den i tynne staver. Kutt vårløk i tynne skiver.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk til den blir myk før du tilsetter sellerirot og vårløk. Surr i gryten i et par minutter.
  • Tilsett rekekraft og creme fraiche. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet og tilsett skrei. La fisken trekke i suppen i ca. 5 min. Rør inn rekene, men hold gjerne igjen noen som du kan legge over suppen før servering.
  • Hell suppen i skåler og dander med fersk kruspersille og ferske reker etter ønske.

Kommentar

Lavkarbo sjømatsuppe serveres gjerne med lavkarbo lyse middagsrundstykker eller lavkarbo hvitløksbaguetter.

Viser 4 kommentarer
  • Eva Lian
    Svar

    5 stars
    Denne fiskesuppen var himmelsk god. Kokte kraft fra rekeskall, så det gjorde nok suppen så smaksrik. Takk for en kjempegod oppskrift og denne retten vil bli laget flere ganger. 👏👏👏

  • Christiane
    Svar

    Takk for så mange utrolig fristende, sunne og gode oppskrifter 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Tuuusen takk for god tilbakemelding. 😁👍🏻

5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search