Lavkarbo kjøttdeiggryte

Oppskrift på rask kjøttdeiggryte med nydelig smak!

Lavkarbo kjøttdeiggryte er en smaksrik middag til hele familien! Her kan du variere smaken ved å tilsette de grønnsakene du har tilgjengelig eller de du liker best. Øk gjerne mengden på grønnsakene, dersom du ønsker det.

Vil du lage melkefri gryterett kan du utelate både fløte og creme fraiche og erstatte dette med lik mengde kokosmelk.

En god gryterett smaker nydelig sammen med et godt brød. Lavkarbo loff er vår beste anbefaling. Du finner oppskriften her. Vil du lage rundstykker finner du en god oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker her.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo kjøttdeiggryte
Lavkarbo kjøttdeiggryte

Lavkarbo kjøttdeiggryte

5 fra 7 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 20 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 848kcal | Karbohydrater: 7,5g | Protein: 42g | Fett: 70g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts raspet ingefær
  • 0,5 chili
  • 1 stilk stangselleri
  • 0,25 purre
  • 0,5 paprika
  • 0,5 squash
  • 5 små champignon
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • Salt og pepper

Til servering

  • Seterrømme
  • Gressløk

Fremgangsmåte

  • Rasp ingefær og finhakk chili. Kutt stangselleri og purre i tynne skiver, kutt paprika og squash i små terninger, og champignon i skiver.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur og stek kjøttdeig og champignon sammen med ingefær, chili, paprikapulver, karri og gurkemeie. Stek frem til champignonen blir myk.
  • Tilsett alle grønnsakene og la det surre i gryten i noen minutter før du heller over kremfløte og vann.
  • Kok opp og la putre i ca. 15 min. Smak til med salt og pepper.
  • Server med seterrømme og finhakket gressløk.

Kommentar

Denne gryten smaker nydelig sammen med lavkarbo loff.

Viser 6 kommentarer
  • Berit Berg
    Svar

    igår laga eg gryteretten,da med kyllingkjøttdeig,og den var bare kjempegod,men squash hadde eg ikke,men hadde alt det andre,og den var bare nydelig.Eg har frose ned resten,til en anna gang.Eg hadde de bollene med havefiber med meierismør på,og kjempegodt alt.Bollene laga eg dagen før,en hel stabel.Idag blir det grønnsakssuppe med kyllingfilet stekt først i terninger.Kanskje eg blander inn 1 grønsakbuljong,litt kokosmelk,og litt fløte.

  • Berit Berg
    Svar

    No har eg skrevet av oppskriften,og skal gå igang med den snart.Eg går ut fra at alle typer kjøttdeig kan brukes.Eg har tenkt å lage gryteretten med kyllingkjøttdeig.Squash har eg ikke,men ellers alt det andre,og så bakte eg de fine bollene med oppskrift fra deg.Eg bakte 3 posjoner,så det ble en hel stabel,kanskje ikke så store som bildet.så de bollene tenke eg å ha som tilbehør fordi eg ikke har loff.Det blir spennende å gå igang med gryteretten.

  • Ellen
    Svar

    5 stars
    Nydelig gryterett

  • Mariann Lillesund Tønnessen
    Svar

    Dette var kjempegodt 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre Mariann. Takk for feedback 😊👍

5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search