Lavkarbo hvit aspargessuppe med fyldig konsistens
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo aspargessuppe er en god suppe å lage i en hektisk hverdag. Retten lages på bare noen minutter og resultatet er en fyldig suppe. Er du ute etter å spise både lavkarbo og vegetarisk, bytter du kyllingkraft med grønnsakskraft.
Asparges er en fin grønnsak å anvende i et lavkarbo kosthold da den inneholder bare 2 gram karbohydrater per 100 gram. Totalt innhold av karbohydrater i denne suppen er derfor lavt.
Du kan fint bytte kremfløte med fullfett kokosmelk for melkefri suppe.
Liker du best å spise suppe sammen med et digg brød, da har vi mange gode lavkarbo brødoppskrifter til deg. For eksempel lavkarbo loff, lavkarbo lyse middagsrundstykker, lavkarbo proteinrundstykker eller lavkarbo olivenbrød. Du finner alle våre brødoppskrifter her.
Lavkarbo aspargessuppe
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 g fersk asparges (hvit eller grønn)
- 2 sjalottløk
- 1 ss meierismør
- 3 dl kremfløte
- 4 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond)
- 1 ss sitronsaft
- 1 klype chilipulver (evt. kajennepepper)
- Salt og pepper
- Frisk kruspersille
Fremgangsmåte
- Skjær av bunnen på aspargesen og kast bunnen. Skjær av toppen og spar noen av toppene som du koker i vann i 5–8 min, frem til de er mør. Toppen brukes som garnityr i suppen. Kutt resten av stilken i mindre biter.
- Finhakk sjalottløk.
- Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. fem minutter.
- Tilsett asparges, kremfløte, kraft, sitronsaft og chilipulver. Kok opp og la putre til aspargesen er mør, ca. 10 min.
- Bruk en stavmikser eller blender til å lage jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
- Server med aspargestoppene du har kokt mør og finhakket kruspersille.
Kjempegod suppe! Rask å lage! 👍
Litt små porsjoner? Litt parmesan og godt stekt bacon på toppen gjør susen
Hei Lars,
Kanskje det er lurt å øke mengden litt for sulte folk 😀 Ikke alltid så lett å beregne presist. Men mer er alltid bedre enn for lite.
Helt enig, bacon og parmesan gjør susen! Vi har kategorisert suppen som vegetar, men skriver inn en kommentar i oppskriften med dine tips!
Ha en fin dag,
Hilsen Stina
Utrolig god suppe!