Lavkarbo sursøt korianderdipp, perfekt til asiatisk mat!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo sursøt korianderdipp er en spennende og smaksrik dipp med smaker fra det asiatiske kjøkken. Dippen er enkel å lage og smaker er verdt de 30 minuttene.
Følg med underveis i koketiden og ikke bruk for høy varme. Sausen skal bare småputre. Kokes den for mye vil den svi seg og du må starte prosessen på nytt. Vi snakker av erfaring.
Lavkarbo sursøt korianderdipp passer perfekt til lavkarbo fritert dumplings eller lavkarbo vårruller.
Vil du har inspirasjon til andre middagsoppskrifter, finner du mange spennende lavkarbo middagsoppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SURSØT KORIANDERDIPP
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 ss sesamolje
- 1 sjalottløk finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 0.5 chili finhakket
- 1 ss ingefær raspet
- 2.5 dl vann
- 0.5 lime saft + revet skall
- 1 ss riseddik
- 3 ss glutenfri soyasaus
- 3 ss Sukrinmelis
- 2 stk. kaffirlime blader
- 2 never frisk koriander
Fremgangsmåte
- Varm sesamolje i en kjele. Fres sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i oljen i fem minutter.
- Tilsett vann, limesaft, limeskall, riseddik, soyasaus, sukrinmelis og kaffirlime blader. Kok opp og la småputre i 20 minutter. Rør om og pass på at sausen ikke har for høy temperatur, da den kan brenne seg. Smak til med salt i form av soyasaus, og søtning og syre.
- Ta utav kaffirlime bladene fra kjelen. Tilsett hakket koriander og bruke en stavmikser til å lage en jevn dipp. Dippen nytes varm eller kald.