Trippel sjokolademousse, perfekt dessert til den som ikke klarer å velge bare én sort!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo trippel sjokolademousse er en nyydelig dessert med smak av ekte sjokolade. Vi syntes selv det var vanskelig å ta et sjokoladevalg og valgte derfor alle tre sortene. I denne desserten finner du mørk sjokolade i bunnen, melkesjokolade i midten og hvit sjokolade på toppen. Alle sjokoladene er sukkerfri.
Du syntes kanskje denne desserten ser avansert ut å lage? Du skal gjennom noen prosesser, men det er det verd når du ser og smaker resultatet.
Ønsker du en enklere versjon kan du bruke kun én av sjokoladene. Du legger da sammen mengden sjokolade av de ulike sortene og velger én favoritt sjokolade.
Vi har kjøpt alle sjokoladene på tights.no. Vi syntes tights sine sjokolader er skikkelig god og anbefaler derfor å bruke de i denne oppskriften. Deres sjokolade er ikke søtet med maltitol og har derfor liten påvirkning på blodsukkeret. Noen får også magebesvær av maltitol. Det slipper du her.
Topp gjerne desserten med friske bær, sitronmelisse og raspet sjokolade. Eller lag en bærsaus av bær og søtning som du heller over desserten før servering. Serverer du desserten til 17. mai kan du pynte den med norskeflagg.
Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo desserter finner du mange gode oppskrifter her.
Lavkarbo trippel sjokolademousse
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 20 g Finesse bakesukker
- 150 g seterrømme
- 100 g Philadelphia ost
- 75 g mørk sjokolade uten sukker
- 75 g sjokolade uten sukker
- 50 g hvit sjokolade uten sukker
Toppingforslag
- Jordbær
- Raspet sjokolade uten sukker
Fremgangsmåte
- Pisk kremfløte og søtning til myk krem.
- Pisk seterrømme og Philadelphia ost sammen i en egen bolle til en jevn blanding.
- Smelt de tre typene sjokolade i separate skåler over vannbad. Hvis du ønsker å lage mousse med én type sjokolade, kan du smelte all sjokoladen i én skål.
- Bland ⅓ av kremost- og rømmeblandingen i hver av skålene med smeltet sjokolade. Deretter blander du inn ⅓ av den piskede fløten i hver skål.
- Fordel blandingene lagvis i ønskede serveringsglass eller skåler.
- Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
- Topp gjerne med jordbær og raspet sjokolade uten sukker før servering.
Kjempegod!