Rabarbrasyltetøy, saftig, søtt og syrlig – helt uten tilsatt sukker!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Rabarbra er i sesong i Norge fra juni til september. Jo seinere den plukkes, jo mer innhold har den av oksalsyre. Plukkes den etter St.Hans er det lurt å skrelle rabarbraen fordi den blir trevlete. Plukkes den før St.Hans trenger du ikke å skrelle den før du anvender den i matlaging. Rabarbra er best å spise i starten av sesongen.
Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt, da den er spesielt egnet til kompotter, safting og sylting. Den syrlige smaken av rabarbra smaker spesielt godt i bakverk, fordi den er kjøttfull og gir en god og syrlig smak.
Rabarbra inneholder også bare 1.9 gram karbohydrater per 100 gram og passer derfor perfekt i et lavkarbo kosthold.
Rabarbrasyltetøy er veldig godt som topping på en god ost, eller som topping på cottage cheese. Syltetøyet kan også spises med fløte, slik du ville servert kompott. Det smaker også godt sammen med lavkarbo fløteis.
Vi har brukt finesse bakesukker i rabarbrasyltetøyet og syntes denne søtningen gir en god og naturlig sødme til syltetøyet. Du får kjøpt finesse bakesukker på tights.no.
Vi har også tilsatt kanel og vaniljepulver. Smak deg gjerne frem med andre smakstilsetninger og andre typer krydder. Litt chili vil gi en spennende variant av rabarbrasyltetøy som vil passe godt til ost og kjeks.
Er du glad i rabarbra anbefaler vi også denne gode oppskriften på lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbodesserter finner du det her.
Lavkarbo rabarbrasyltetøy
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 600 g rabarbra
- 250 g Finesse bakesukker
- 0,5 ts kanel
- 0,25 ts vaniljepulver (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Vask rabarbraen og skjær den i mindre biter.
- Legg rabarbraen i en kjele sammen med søtning. Varm opp til kokepunktet, mens du røre. Rabarbraen slipper mye væske når det blir varmt, så ikke tilsett vann i kjelen.
- Kok rabarbraen i en times tid uten lokk, til du får rett konsistens. Smak til med vanilje og kanel, og eventuelt mer søtning, mot slutten av koketiden.
- Hell syltetøyet på et reint syltetøyglass. Oppbevar i kjøleskap.